Netradiční, však velmi chutná úprava rybího filé.

Ingredience:
600 g bílého rybího filé
citronová šťáva
400 g mraženého listového špenátu
50 ml oleje
1 středně velká cibule
sůl
bílý pepř
200 g uzeného sýra v tenkých plátcích
50 g oříšků
1 lžíce ořechového oleje

Postup:
Filé nakrájíme na porce, pokapeme je citronovou šťávou a necháme v chladu půl hodiny odležet.

Zapékací formu vytřeme olejem. Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme a ve zbylém horkém oleji ji zpěníme, přidáme rozmrazený špenát, zastříkneme vodou, osolíme a podusíme. Šťávu vydusíme a opepříme.

Osolené filé, špenát a sýr klademe střídavě za sebou do formy, posypeme překrájenými oříšky, vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 20 minut.

Pokrm pokapeme olejem a podáváme s opečenými bramborami, hranolky nebo bagetou a rajčatovým salátem.