Vydatné a pohodové jídlo! Snadno ho připravíte větší množství, stačí znásobit všechny ingredience.

brand-468x60-1493717091.jpg

Ingredience:
450g uzené ryby (treska, tolstolobik, makrela)
1 bobkový list
850ml mléka
25g másla
1 cibuli, jemně pokrájenou
1 lžíci hladké mouky
1 stroužek česneku, nasekaný
1 červenou papriku, nakrájenou
130ml sherry nebo jiného dezertního vína
špetku sladké papriky
230g moučných brambor, oloupaných a nakrájených na kostičky
100g mražených kukuřičných zrn
sůl a pepř na dochucení

Postup:
Celou rybu vložte do hrnce a zalijte mlékem. Přidejte bobkový list, uveďte do varu a deset minut mírně vařte. Pak vyjměte rybu, maso rozdělte vidličkou na lupínky a mléko přeceďte.

V hrnci na středním plameni osmahněte na másle cibulku; trvá to tři až čtyři minuty. Pak ji poprašte moukou, zasmahněte, přisypte česnek i kousky papriky a společně smažte ještě pět minut. Poté směs zalijte sherry a za stálého míchání nechte téměř všechnu tekutinu odpařit.

Do hrnce přidejte brambory a sladkou papriku, zalijte přecezeným mlékem, osolte a opepřete. Uveďte do varu, plamen stáhněte, polévku přikryjte poklicí a čtvrt hodiny mírně vařte. Potom přisypte kukuřici a provářejte ještě pět minut.

Polévku odstavte a vmíchejte rybu. Podávejte posypané petrželkou a s česnekovým chlebem.

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!