S historií od roku 1924 je Schock GmbH renomovaným a tradičním světovým výrobcem a specialistou na kompozitní materiály. V této oblasti vlastní cca 200 patentů a stále udává směr vývoje jak v materiálu tak v designu výrobků, zejména dřezů.

Dřezy Schock jsou originál jejich kvalita i špičkový design jsou ve světě vysoce ceněny. Mezinárodní ocenění za vysokou kvalitu designu materiálu pro nejeden dřez Schock,to jen potvrzují. Dvě ceny od “Fédération Nationale des Syndicats d’Architectes d’Intérieur” na mezinárodním veletrhu v Paříži v kategorii “inovace technologie v oblasti” i v kategorii “kreativní výrobek”. Další ceny za design obdržely jednotlivé dřezy řady Focus.

Kuchyňský dřez z kompozitních materiálů má původ v Schock GmbH

Německá firma Schock GmbH je tradičním a nejstarším výrobcem dřezů ze syntetického kamene. Firma dřezy vyvinula a již v roce 1979. Zavedla technologii výroby kuchyňských dřezů z umělého kamene – materiálu na bázi až 75% lisovaných křemenných plně probarvených krystalických směsí pojených speciálním akrylátovým pojivem. Tato technologie jak vyrábět tvarově neomezený a plně probarvený dřez z kompozitu se rychle začala využívat. Byla zakoupena některými dalšími výrobci kuchyňských dřezů (zejména z Evropy, Asie i Ameriky). Z nabídky těchto firem pravděpodobně tyto typy dřezů znáte jako tzv. granitové dřezy i když pod jinou značkou V roce 1984 začala firma Schock vyrábět vlastní designem odlišující se kuchyňské dřezy značky Schock z vlastního kompozitního materiálu na této bázi který dále zdokonalila.Tento byl podokončení dalšího vědeckého vývoje firmou Schock patentován od roku 1991 pod jménem Cristalite™.

V letošním roce uvádí SCHOCK na trh další naprosto nový revoluční materiál pro dřezy, Cristadur™. Jde o materiál s využtím nanotechnologie a materiál tzv. NanoGranite™ s naprosto ojedinělou kombinací nejlepších vlastností předešlých materiálů Schock a keramiky. Dřezy vyrobené z tohoto materiálu najdete výhradně u výroků značky Schock. Pokud to lze vůbec vyslovit, takový dřez vyrobený z materiálu Cristadur™ se blíží k označení “dokonalý dřez”.

Zdroj: www.schock.cz