Ryby a saláty, které přestávají být lákavým soustem, protože ztratily chuť, patří minulosti. Příznivcům čerstvé zeleniny a správně uskladněného sýru nebude prostor v zóně PerfectFresh vůbec stačit. Proto společnost Miele přichází s kombinací chladničky s mrazničkou KFN 8700 SE ed, která se skládá výhradně ze zóny PerfectFresh o objemu 117 litrů a ze 119 litrové mrazicí zóny. Tato kombinovaná chladnička najde své využití jako volně stojící přístroj nebo jako kombinace Side-by-Side, např. s novou chladničkou K 8952 SD ed s téměř 400 l užitného objemu. S výškou 184 cm a šířkou 60 cm vás nové přístroje přesvědčí nejen perfektní technikou, ale i svým elegantním nerezovým designem.

Za dveřmi kombinované chladničky KFN 8700 SE ed se skrývá další zajímavost: v mrazicí části je zabudovaný výrobník ledu. Můžete si připravit do zásoby až 2,5 kg ledu, což odpovídá asi 270 kostkám ledu. Nepotřebujete-li právě žádný led, můžete příslušnou přihrádku využít pro zmražení jiných potravin. Přístroje Miele s výrobníkem ledu patří s několika ostatními přístroji na trhu k těm, které neobsahují freony. Použité chladivo je velmi šetrné k životnímu prostředí a nepoškozuje ozónovou vrstvu.

V zóně PerfectFresh zůstanou choulostivé potraviny třikrát tak dlouho čerstvé než v chladicí zóně. Zde se teplota 0°C v kombinaci se správnou vlhkostí vzduchu stará o to, aby bylo možné skladovat ovoce, sýr a zeleninu déle a přitom byla zachována skvělá chuť. V horní přihrádce zóny PerfectFresh je až 45 % vlhkost vzduchu, což je ideální pro potraviny obsahující bílkoviny jako je maso a mléčné výrobky. Spodní přihrádka s vlhkostí až 90 % se hodí pro potraviny rostlinného původu jako je zelenina a ovoce. Vlhkost ve spodní přihrádce je nastavitelná, a proto použitelná i jako suchá zóna.

4-hvězdičková mrazicí zóna s objemem 119 litrů nabízí spoustu místa pro zásoby. S integrovaným systémem NoFrost se manuální rozmrazování stává přebytečným a funkce Superfrost umožňuje rychlé zmražení velkého množství potravin. Tři mrazicí přihrádky disponují transparentní čelní stranou a přehledným evidenčním systémem o zmražených potravinách.

Výsledkem kombinace KFN 8700 SE ed a chladničky K 8952 SD ed je 121 cm široký chladicí a mrazicí prostor s dostatečným objemem, který uspokojí potřeby i velké rodiny. Chladnička K 8952 SD ed nabízí velkou chladicí zónu o objemu 398 l s komfortním vnitřním vybavením. Technický komfort nabízí automatika rozmrazování a DynaCool – dynamické chlazení. Zde se ventilátor stará o rovnoměrné proudění vzduchu a zabraňuje tak teplotním rozdílům. Ve spodní části chladicího prostoru je pak stejná teplota jako v horní části. Rychle se kazící potraviny tak mohou být uloženy kdekoliv v chladicím prostoru. Další předností dynamického chlazení je možnost zchladit čerstvě uložené potraviny dvakrát rychleji než u současných přístrojů.

K novému designu přístrojů Miele patří i horizontálně umístěná rukojeť s novou otevírací mechanikou. Právě u větších přístrojů vyžaduje otevření dvířek vzhledem k podtlaku větší sílu. Nová rukojeť vám podstatně usnadní otevírání.

Zdroj: Tisková zpráva společnosti Miele.