Pečení je klasikou české kuchyně. A k pečení potřebujete většinou troubu, že? Přemýšlíte o tom, že vaši starou troubu vyměníte za modernější typ? Nebo chcete koupit vaši první troubu v životě? Zkusíme vám poradit, na co byste neměli zapomenout, abyste později zbytečně nelitovali.

Pokud kupujete eletrickou troubu, tak se zaměřte na energeticky úsporné modely. Třída A, max. B je takovou. Jinak se vám pečení zbytečně prodraží.

Moderní trouby jsou se samočistícím povrchem. To oceníte při úklidu po vaření.

Regulace teploty je dnes tak pokročilá, že standardně lze koupit trouby s regulací po 1 stupni Celsia.

Jestliže máte malé děti, pak nezapomeňte na dětskou pojistku! Ta může sloužit nejen jako ochrana proti otevření dvířek během pečení, ale i proti nechtěnému spuštění trouby, změně teploty a podobně.

Hledejte výrobky s prodlouženou záruční dobou. Díky konkurenčnímu boji o zákazníky dnes již spousta výrobců a prodejců nabízí prodlouženou, tříletou záruční dobu. A nejsou výjimkou ani delší.

Nevybírejte si troubu jen podle toho, jak dlouhý seznam funkcí má. Popřemýšlejte i tom, kolik jich opravdu využijete. Jinak zbytečně platíte za něco, co vlastně nepotřebujete.

Popřemýšlejte o možnosti kombinovaného přístroje. Na trhu jsou k dispozici kompaktní trouby, které umožňují i mikrovlnné a parní pečení.