Váš portál do světa gastronomie

Keramické nože – základ výborné kuchyně

Keramické nožeNa trhu se objevila novinka, kterou s radostí přivítá každý nadšenec vaření, ať už mluvíme o ženách či mužích. Bez kvalitního ostrého nože se žádná domácnost neobejde. Jaká je radost krájet s krásně ostrým nožem zeleninu či maso, to jistě každý z vás zná a právě pro všechny kuchařinky či kuchaře jsou ke koupi velmi kvalitní keramické nože.


Keramické nože jsou vyrobeny z ušlechtilé keramiky a to při přísně kontrolovaném procesu za použití nejmodernější technologie.

Tím samozřejmě vzniká kvalitní výrobek, který má velmi dobré vlastnosti a mnoho výhod oproti klasickým kovovým nožům:
– výjimečná tvrdost ostří zaručuje mnohem delší životnost a po dlouhé měsíce není nutno nůž ostřit
– rukojeti nožů byly speciálně vyvinuty tak, aby používání nožů bylo co nejpříjemnější a práce s nimi byla radost
– mnohé z vás jistě překvapí nízká váha a tím i velmi snadná manipulace s nožem a zároveň velmi jednoduchá údržba (stačí pouze opláchnutí pod tekoucí vodou)
– nože jsou ideální při krájení zeleniny či ovoce, protože se do nich neuvolňují kovové ionty a my nepřicházíme o cenné vitamíny, což je zvláště důležité u malých dětí, ale nevynechávejme ani nás dospělé
– krájené potraviny si ponechají všechny důležité enzymy a vitamíny a zanechají si svoji chuť a vůni, které jinak kovové nože zničí
– používáním keramických nožů se vyhneme veškerým skvrnám a rezivění čepele
– speciální keramika je nelepivá a na noži nám neulpívají krájené kousky
– další nespornou výhodou je zdravotní nezávadnost, která je prověřená několika atesty

Keramické nože

Pokud shrneme všechny tyto výhody do jedné, dostáváme do ruky velmi ostrý lehký nůž, který můžeme bezpečně používat několik let, se zaručenou stálou kvalitou, a který nám pomůže připravit chutné jídlo pro celou rodinu.

Možná si řeknete zas nějaká specialita vyrobená pro profi kuchaře, ale nenechte se mýlit. Keramický nůž by neměl chybět v žádné domácnosti, která se alespoň trochu zajímá o to co vlastně jí a jak je jídlo upraveno. Navíc keramické nože jsou dostupné v různých cenových kategoriích, a to již od stovek korun až po speciální nože a sady pohybují se i v tisících korunách.

2 komentáře

  1. Jitka

    Chci se jen zeptat: lze tyto nože mít v myčce?

  2. Anča

    ahoj, já mám sadu nožů Ceratio a v návodu stojí, že do myčky je lepší nedávat, aby se “nepomlátili”. Taky se vyhýbám páčení apod, ale jinak kráji super.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2024 Nová kuchyně

Šablonu vytvořil Anders NorenNahoru ↑