Havana ClubKubánský rum, prodávaný pod značkou Havana Club, je klasikou mezi rumy. Však taky v roce 2013 oslaví 125 let od svého vzniku. Dovozce Havana Clubu do České republiky připravil pěknou webovou prezentaci značky, kde navíc uvidíte, jak se míchají nápoje založené právě na rumu Havana Club.

Havana ClubJak každý ví, základem kubánského rumu je cukrová třtina. Extrakcí třtinové šťávy se získává melasa, která se kvasí a destiluje podle tradiční kubánské metody. Rum zraje nejméně 18 měsíců v sudech z amerického bílého dubu po bourbonu, z něhož rum získává svoji typickou zlatavou barvu. Po dlouhé době zrání, míchání a filtraci vzniká pravý rum Havana Club.

Psal jsem o tom, že Havana Club je stará značka. Ale možná ani jako já jste dosud nevěděli, že dnes tak populární koktejly jako Mojito, Cuba Libre nebo Daiquiri byly již na přelomu 19. a 20. století pěkně slavné. Jsou to tedy také již pěkní staříci ;)

Na české produktové stánce rumu Havana Club vás v sekci videa provedou barmanky a barmani oblečeni ve stylovém Havana Clubu “dresu” tajemstvími přípravy koktejlů jako Piňa Colada, Mojito, Mojito Strawberry, Mojito Rapsberry, Mojito Ginger, Mojito Grapefruit, Mary Pickford, Hemingway Special, Havanissima, Daiquiri, Daiquiri Strawberry, Cuba Libre, Cuba Libre De Luxe, Old Fashioned a nebo Maxi Mojita.

Tenhle způsob prezentace produktu se mi hodně líbí. Kromě klasických marketingových textů o tom, jak je produkt báječný a jedinečný atd. přináší návštěvníkům stránek i něco užitečného. A navíc v atraktivním videobalení.

Takže: “Na zdraví!”