KaprV letošním roce se uskuteční již čtvrtý ročník úspěšně nastartované soutěže Český kapr. Finále soutěže proběhne v Hotelu Zvíkov ve Zvíkovském Podhradí v sobotu 14. listopadu. Zatímco předchozí ročníky soutěže se nesly v duchu český kapr v moderní úpravě a kapr v evropské kuchyni, letošní ročník je zaměřen na úpravu kapra v asijské kuchyni.

Do sobotního finále je pozváno 10 účastníků, kteří vzešli z kvalifikace. Ta probíhala “korespondenčním” způsobem a odoborná porota v něm hodnotila především technologický postup receptů. Finalisté pak ve finále své recepty přímo v hotelu Zvíkov pod dohledem odborné poroty jídlo připraví. Na samotnou přípravu jídla, které bude součástí tří chodů, budou mít soutěžící 45 minut. K úpravě použijí filet z kapra, který mohou doplnit také jinou sladkovodní rybou. Podmínkou však je, aby soutěžící pro jednu porci využil alespoň 150 gramový filet z kapra.

Organizátoři počítají s tím, že v soutěži vystoupí řada uznávaných kuchařských autorit. Návštěvníci budou také mít možnost zúčastnit se řady doprovodných programů.

Soutěž pořádá Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, regionální pobočka Šumava a hotel Zvíkov, Zvíkovské Podhradí. Odborným garantem je Asociace kuchařů a cukrářů. Hlavním partnerem soutěže jsou Lesy Hluboká nad Vltavou, a.s.