Váš portál do světa gastronomie

Kniha + DVD Bravo, šéfe! Zdeněk Pohlreich vaří mezinárodní kuchyni

Bravo, šéfe! Zdeněk Pohlreich vaří mezinárodní kuchyniNa předvánoční trh se dostává i asi nejznámějšího českého kuchaře současnosti Zdeňka Pohlreicha. Co nás v čeká na obou nosičích?

Kdo by čekal nějakou megatlustou kuchařku, tak bude pravděpodobně zklamaný. Vše, co kniha “Bravo, šéfe! Zdeněk Pohlreich vaří mezinárodní kuchyni” nabízí se vešlo na 64 stran. Ty obsahují zejména 30 receptů od Poliho, jak Pohlreicha v předmluvě nazývá spoluautor Roman Vaněk, jinak šéf pražského kulinářského institutu.

Bravo, šéfe! Zdeněk Pohlreich vaří mezinárodní kuchyniKdyž už mezinárodní kuchyně, tak kam tedy zavítají naše mlsné jazýčky? Názvy některých receptů mluví za vše: boršč z ryb a mořských plodů, irská líčka na červeném víně s bramborovou kaší (mimochodem proslavená delikatesa z Pohlreichovy dílny), hamburger s karamelizovanou cibulí, kuře Tandoori s kuskusem, kuřecí kotlet Kyjev, spaghetti carbonara nebo tarté flambée (první jídlo, které vyzkouším :)).

Recepty jsou bohatě doplněny fotografiemi a to mám rád. Někomu budou možná popisy k receptům připadat krátké, ale myslím, že je z nich všechno jasné. Jsou v takovém klasické Pohlreichově stylu, jak ho známe z televize – stručné a jasné.

Dost už o knížce, pojďme se podívat, co se skrývá na přiloženém DVD. Původně jsem se těšil, že tam budou všechny recepty z knihy, ale skutečnost je taková, že se na něm nachází 8 receptů, všechny z kuřecího masa. Když je zhruba hodinové DVD jen o kuřecím masu, tak se hodí, že jako první kapitola DVD je návod na porcování kuřete. Dejte mistru kuchařovi do ruky nůž a za minutku máte kuře rozporcované ;) A zrovna Pohlreichovi bych nechal v ruce i mikrofon, protože člověk si ho tak nějak umí představit, jak vysvětluje přípravu jídla. Komentář, který namluvil Michal Slaný, v sobě nemá tu šťávu ;)

Pokud byste si chtěli také pořídit knihu + DVD Bravo, šéfe! Zdeněk Pohlreich vaří mezinárodní kuchyni, tak vám mohu doporučit eshop FilmCity.cz, kde knihu v současné době nabízejí v akci za 219,- Kč (místo běžné ceny 274,- Kč).

1 komentář

  1. eva

    Musím říci, že komentář k DVD mě také zklamal. Očekávala jsem Polreicha a jeho komentáře s nábojem a dočkala jsem se suchého komentáře jako z instruktážních filmů ze socialismu. Na začátku jsem se musela podívat, zda se opravdu dívám na DVD k Polreichově knížce. Škoda.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2024 Nová kuchyně

Šablonu vytvořil Anders NorenNahoru ↑