Vánoce s NigellouS Nigellou Lawson se nesetkáváte na webu Nová kuchyně poprvé. Už jsem o ní psal – například v článku Nigella Lawson – sexy fenomén ve světě kuchyní a vaření. Tato Angličanka vnesla na televizní obrazovky interesantní přístup k vaření – rychlému, výtečnému a se (ve vší počestnosti) sexy přístupem. Díky ní vznikl anglický pojem “porno food” ;) Má na svém kontě i několik kuchařek a jedna z nich – Vánoce s Nigellou – za několik dní vyjde i v České republice.

Vánoce s NigellouPojďme se podívat, co o této kuchařce říká oficiální anotace nakladatelství IKAR.

Slavná britská “bohyně domácího vaření” nám tentokrát předvede, jak prožít Vánoce v klidu a bez stresu u opulentní tabule, co si například připravit předem, aby nás nezaskočili nečekaní hosté během nejkrásnějších svátků roku, nebo jak si pospat a dát si vánoční brunch. Na úvod namíchá několik originálních nápojů a pak se pustí s nadšením do vaření polévek, omáček, štědrovečerní hostiny nebo do pečení sladkých pamlsků. Tomu nedokážete odolat!

Obsah kuchařky:
Originální míchané nápoje na úvod
Polévky, saláty, omáčky a přílohy připravené předem
Štědrovečerní hostina v pohodě
Vánoční pečivo a sladké pamlsky
Pozdní snídaně pro 6 až 8 osob

Kniha Vánoce s Nigellou vychází na konci října 2010 a budete si ji moci objednat na www.knizniweb.cz, v knihkupectví a Knižním klubu.

Tak co, už se těšíte?

Mám doma kuchařku Nigella Express (česky Vaříme expres) a rozhodně to stojí za to. Na Vánoce s Nigellou se už teď těším.

A mimochodem, krátím si čas u DVD s Nigellou Lawson, které v těchto týdnech vydává Intersonic v edici “papírových” DVD za 49,- Kč. Také si je kupujete?