Váš portál do světa gastronomie

Ovesná kaše

Ovesné vločkyOvesná kaše by neměla patřit jen do jídelníčku sportovců. Jako zdravou a energeticky výživnou snídani si ji může dopřát každý. Chvíli mi ale trvalo, než jsem přišel na ten správný postup a poměr přísad. A tady máte výsledek. Doufám, že bude chutnat i vám.

Ovesná kašeIngredience:
0,5 šálku ovesných vloček
1 šálek mléka
2 lžíce rozinek
1 šálek vody
špetka skořice
med na oslazení

Postup:
Všechny ingredience smíchejte ve středně velké nádobě. Na závěr přilijte mléko a na mírném plameni míchejte tak dlouho, dokud nevznikne hustá kaše. Což trvá zhruba 15 minut.

A opravdu míchejte. Ovesnou kaši můžete připálit na dno hrnce raz dva.

1 komentář

  1. Olda

    Když si vločky předem namočíme ve vodě, není nutno vařit je tak dlouho. Rozinky lze nahradit brusinkami a s kouskem másla je kaše stravitelnější.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2024 Nová kuchyně

Šablonu vytvořil Anders NorenNahoru ↑