Myslivecká kuchařkaV ten pravý čas se na pultech obchodů s knihami objevuje Myslivecká kuchařka. Podzim je přece čas, kdy se s masem ze zvářat žijících v lese a na polích potkáme nejčastěji. Copak tedy kniha nabízí milovníkům zvěřiny? A nemusí to být přímo myslivci ;) Pojďme se společně podívat.

Myslivecká kuchařkaV prvních stranách knihy se dozvíme něco málo o zvěřině – co to vlastně je, jak se dělí i třeba jaká vína se hodí k těm kterým druhům zvěřiny pít.

Následuje kapitolka o mořidlech a marinádách k nakládání divočiny. A pak se již dostaneme přímo k receptům, které začínají částí věnovanou předkrmům. Exkurze po zvěřinových receptech pokračuje paštikami a polévkami. Poté se kuchařka věnuje jednotlivým masům a čtenář dostává nadílku receptů z kančího masa, srnce, jelena, daňka, muflona, zajíce, divokého králíka a pernaté vodní, lesní i polní zvěře.

Kuchařka samozřejmě obsahuje fotografie receptů, ale nedostane se na každý z více než 200, co jich kniha obsahuje. A to je tak trochu škoda.

Autorem Myslivecké kuchařky je známý politik Jaroslav Palas. Občas jsou kuchařská díla z per známých osobností terčem nevybíravé kritiky, ale o této knize to naštěstí neplatí. Není to kniha o autorovi, ale je to kniha čistě věnovaná vaření. Proto odhoďte předsudky a kuchařku si pořiďte. Dokud je v obchodech k mání čerstvá zvěřina ;)

Myslivecká kuchařka – Jaroslav Palas
Nakladatel: Ikar
Počet stran: 152
Vazba: Vázaná
Formát, hmotnost: 152 × 207 mm, 314 g
Rok vydání: 2011
Běžná cena: 229,- Kč (na bux.cz za 214,- Kč)