KalendářVíkend je tady a že je už opravdu podzimní nás může přesvědčit i nabídka akcí, které se tento víkend konají. Z nich určitě stojí za zmínku slavnostní výlov rybníka Košín! Dále můžete vyrazit například na bramborový jarmark, festival staročeské kuchyně, ochutnávku vín či kokořínský jarmark.

Bramborový jarmark Chrudim 2011
Termín: 15.10.2011 od 8 do 12 hodin
Co na vás čeká: Další ze série chrudimských jarmarků tentokrát s podzimní tématikou. Těšit se můžete na program pro děti i dospělé. Na ochutnání budou k dispozici poklady bramborové kuchyně.
Místo konání: Resselovo náměstí, Chrudim
Vstupné: zdarma

C. K. kuchyně aneb jak vařily naše babičky
Termín: 15.10.2011 od 12 do 18 hod.
Co na vás čeká: První festival staročeské kuchyně má za cíl, mimo jiné, utužit sousedské vztahy a objevit návštěvníkům rozmanité chutě starých českých receptur. A nejenže si účastníci budou moci pochutnat na všech přinesených pokrmech, ale mohou také sami nějaké donést a díky nim zvítězit. Staročeské speciality: šišky, placky, kyselo, kulajda, cmunda, kapr na různý způsob, merenda s rozpekem, koblihy, boží milosti, havířina, kuba, šoulet, lívance, lepenice, krajové speciality, jako jsou šumprdlíky, křehkovice a rozmíchánky.
Soutěž: mezi 12. a 14. hodinou přinesou soutěžící doma připravené staročeské jídlo.
Místo konání: Hospoda U Dvou kaštanů, Soběkury-Horušany, Region Plzeňský
Vstupné: dobrovolné

Královský košt v Hustopečích
Termín: 15.10.2011 od 14 do 19 hodin
Co na vás čeká: Velká prezentace všech medailových vín soutěže Král vín České republiky určená nejširší veřejnosti, milovníkům vín i odborníkům z vinoték a gastronomie. Formou koštu tu budou prezentována nejlepší vína aktuální nabídky českých, moravských a slovenských vinařů.
Místo konání: Hotel Centro, Husova ulice, Hustopeče, Region Jihomoravský
Vstupné: pro 1 osobu: 300 Kč. Jednotlivé vstupenky si, do vyprodání vstupenek, můžete koupit v předprodejích nebo na místě konání koštu. Počet návštěvníků je omezen tak, aby degustace probíhala v náležitém pohodlí a pohodě.

Kokořínský jarmark
Termín: 15.10.2011 od 10 hodin
Co na vás čeká: Kokořínský jarmark bude plný historických řemesel, řemeslných dílen pro děti a během celého dne pro vás bude připraven velmi bohatý doprovodný program. V prostoru mezi hradem Kokořín a Hotelem Kokořín naleznete mnoho stánků s tradičními výrobky, dobrým jídlem a pitím.
Místo konání: Hrad Kokořín, Region Středočeský
Vstupné: zdarma

Výlov rybníka Košín u Tábora
Termín: 15.10.2011 od 7 hodin
Co na vás čeká: Slavnostní výlov rybníka Košín s doprovodným programem. Na výlov rybníka zvou pořadatelé i veřejnost. Prodej živých ryb.
Místo konání: Rybník Košín, Tábor, Region Jihočeský
Vstupné: zdarma

Vyberete si z těchto akcí nebo pojedete na nějakou jinou?

Zdroj: http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/