Kalendář Je tu prodloužený víkend a to přeci nebudete celé tři dny sedět doma, ne? Blíží se Halloween, dýňová sezóna je na vrcholu, vůně guláše se line z každé druhé kuchyně – i to předznamenává dnešní nabídku víkendových gastronomických akcí. A samozřejmě, že v tuto dobu nemůže chybět ani tip na výlov rybníka!

AleFestivale
Termín: 29.10.2011 od 12.30 hodin
Co na vás čeká: Nenechte si ujít přehlídku svrchně kvašených piv od vybraných pivovarů a společností. Ojedinělý pivní festival, který Vám představí “ejly” i jiné kategorie svrchně kvašených piv. Halloweenskou atmosféru doplní soutěž masek a speciální dýňové menu.
Soutěž: O nejlepší halloweenskou masku
Místo konání: Areál pivovaru Kocour, Varnsdorf, Region Ústecký
Vstupné: 30 Kč (vstupenka je i lístkem do tomboly)

Halloween na zámku Karlova Koruna
Termín: 29.10.2011 od 9 do 16 hod.
Co na vás čeká: Přijďte se zúčastnit halloweenských oslav na zámku Karlova Koruna. Budou pro Vás připraveny zabijačkové hody, prezentace vín z moravských vinařství, halloweenský jarmark, vyřezávání soch ze dřeva a zábavný doprovodný program pro děti se spoustou soutěží. Jelítka, jitrničky, teplý libový ovárek, žemlák a další zabijačkové speciality včetně guláše. Již tradičně bude otevřen zámek Karlova Koruna se strašidelnou prohlídkou. Celé horní patro zámku se promění ve strašidelnou říši a v jednotlivých komnatách na Vás budou čekat strašidla. Strašidelné a pirátské kostýmy jsou vítány. Ve sloupovém sále se děti mohou nechat, po složení pirátského slibu, pasovat na piráta. V rámci doprovodného programu děti uvidí i živá zvířátka ze ZOO Dvůr Králové. Budou si moci pohladit agamy, želvy, korálovku a dozví se o nich spoustu zajímavých věcí. Zoolektor jim zodpoví jejich všetečné otázky a seznámí je se zajímavostmi ze světa zvířat.
Místo konání: Zámek Karlova Koruna, Pražská 1, Chlumec nad Cidlinou, Region Královéhradecký

Dny guláše
Termín: 28.10.-30.10.2011 od 11 do 16 hodin
Co na vás čeká: Nenechte si ujít gulášové dny na hradě Červený Újezd. Návštěvníci hradního muzea uvidí a ochutnají zdarma kotlíkový a fazolový guláš, který uvaří v hradní černé kuchyni na nádvoří známý český kuchař a historik PhDr. Luboš Teprta podle historických receptů. Další guláše budete moci ochutnat v hradní Krčmě.
Místo konání: Hrad Červený Újezd, Červený Újezd, Region Středočeský
Vstupné: dospělí 140 Kč, děti, ZTP, studenti 70 Kč

Vepřové hody aneb Pohádkové posvícení
Termín: 20.10.2011 od 10 do 17 hodin
Co na vás čeká: Tradiční starohradské slavnosti vína za účasti vévody Albrechta z Valdštejna a jeho družiny. Akcí provází pan Jiří Krytinář. Zabijačkové speciality – domácí zabíjačka, guláš, jitrničky, jelítka, slivovice, posvícenské koláče. Ochutnávka vín. Souboje královských mušketýrů, veselé jarmareční historky a písničky, zkrátka vás čeká bohatý program po celý den. Děti se mohou těšit na pohádkové překvapení. Velká pohádková soutěž.
Místo konání: Hrad a zámek Staré Hrady, Staré Hrady, Region Královéhradecký
Vstupné: 95 Kč dospělí, 65 Kč děti

Výlov rybníku Hrubý
Termín: 28.10. – 30.10.2011
Co na vás čeká: Slavnostní výlov rybníku Hrubý s doprovodným kulturním programem. Připravena pro vás bude rybí tombola a k výlovu vám zahraje živá hudba. Kromě možnosti nakoupit čerstvé ryby pro vás budou připraveny i rybí speciality.
Místo konání: rybník Hrubý, Šumvald, Region Olomoucký
Vstupné: zdarma

Tak je potřeba říct, že toho na tento víkend pořadatelé nachystali mnoho zajímavého. Kam vyrazíte vy?

Zdroj: http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/