Těsto na domácí pizzuJe to pár měsíců, co jsem tu psal, že jsme si pořídili domácí pekárnu. Náš model neslouží jen k pečení, ale lze ho využít i třeba jen k přípravě těsta. Od jisté doby objevuji kouzlo domácí pizzy a těsto k ní připravuji pohodlně právě v domácí pekárně. Protože je pizza populární, tak věřím, že se recept na přípravu těsta na domácí pizzu bude hodit i vám. A nebojte, domácí pekárno k tomu nepotřebujete – jen si trochu namůžete ručky ;)

Množství surovin v tomto receptu odpovídá zhruba 1,25 kg těsta – u nás by se z něj najedly 4 osoby.

Těsto na domácí pizzuIngredience:
400 ml vody
800 g hladké mouky
2,5 lžíce olivového oleje
2,5 lžičky soli
2,5 lžičky sušeného droždí

Postup:
Do pekárny dáme postupně vodu, olej, sůl, mouku a droždí (to nesmí v této fázi přijít do styku v tekutinou!).

Zapneme program v domácí pekárně, který má za úkol hnětění a kynutí těsta. Po jeho skončení je těsto připraveno ke zpracování. V případě naší pekárny to trvá cca 1,5 hodiny.

Těsto rozválíme na tenký plát a obložíte podle chuti. Však to sami znáte – každý má na pizze rád něco jiného a v tom je právě kouzlu doma pečené pizzy.

Pizzu pak pečeme v klasické troubě při teplotě zhruba 200°C po dobu 10-15 minut.

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!