Nová kuchyně

Váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Žampiony v bramborovém těstíčku

06.03.2012 · Žádný komentář · Moje recepty

Fantastická lahůdka pro milovníky žampionů. Sliny se vám budou sbíhat ještě dlouho poté, co dojíte poslední sousto!

Ingredience:
4 velké brambory
1 cibule
250 g hnědých žampionů
1/2 svazku zahradní petrželky
2 lžíce oleje
sůl
pepř
1/2 lžičky sušeného tymiánu
130 g ovčího sýra
130 g zakysané smetany
2-3 vejce
strouhaný muškátový oříšek
máslo na vymazáni formy
20 g máslových vloček

Postup:
Brambory opereme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a uvaříme do měkka.

Mezitiím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na drobné kostičky. Opereme, osušíme a jemně nakrájíme petrželku. V pánvi rozpálíme olej a podusíme na něm nejprve cibulku, pak houby. Osolíme, opepříme, přidáme tymián a petrželku.

Troubu zahřejema na 210°C. Ovčí sýr rozmačkáme a promícháme se zakysanou smetanou a vejci.

Uvařené brambory slijeme, prolisujeme a přidáme k sýrové směsi. Vše dobře promícháme, osolíme a okořeníme pepřem a muškátovým oříškem.

Ohnivzdornou mísu vytřeme máslem, naplníme polovinou připravené bramborové hmoty a rozložíme na ni žampiony. Tuto vrstvu pak pokryjeme druhou polovinou bramborové hmoty a navrch nakladame vločky másla. Pečeme asi 15 minut a podáváme.

Tagy: ·


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist