Fantastická lahůdka pro milovníky žampionů. Sliny se vám budou sbíhat ještě dlouho poté, co dojíte poslední sousto!

brand-468x60-1493717091.jpg

Ingredience:
4 velké brambory
1 cibule
250 g hnědých žampionů
1/2 svazku zahradní petrželky
2 lžíce oleje
sůl
pepř
1/2 lžičky sušeného tymiánu
130 g ovčího sýra
130 g zakysané smetany
2-3 vejce
strouhaný muškátový oříšek
máslo na vymazáni formy
20 g máslových vloček

Postup:
Brambory opereme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a uvaříme do měkka.

Mezitiím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na drobné kostičky. Opereme, osušíme a jemně nakrájíme petrželku. V pánvi rozpálíme olej a podusíme na něm nejprve cibulku, pak houby. Osolíme, opepříme, přidáme tymián a petrželku.

Troubu zahřejema na 210°C. Ovčí sýr rozmačkáme a promícháme se zakysanou smetanou a vejci.

Uvařené brambory slijeme, prolisujeme a přidáme k sýrové směsi. Vše dobře promícháme, osolíme a okořeníme pepřem a muškátovým oříškem.

Ohnivzdornou mísu vytřeme máslem, naplníme polovinou připravené bramborové hmoty a rozložíme na ni žampiony. Tuto vrstvu pak pokryjeme druhou polovinou bramborové hmoty a navrch nakladame vločky másla. Pečeme asi 15 minut a podáváme.

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!