Váš portál do světa gastronomie

Roláda s mletým masem a vejci

Co dodat k tomu receptu? Každému labužníkovi je jasné, že půjde o lahůdku…

Ingredience:
700 g plát hovězího masa
sůl, provensálské koření
200 g ochuceného mletého masa
4 nahniličku uvařená křepelčí vejce
2 lžíce oleje
40 g polohrubé mouky
40 g másla

Postup:
Maso naklepeme, osolíme, posypeme kořením, potřeme mletým masem a doprostřed upravíme oloupaná vejce. Maso stočíme a převážeme tenkým motouzem.

V tlakovém hrnci rozehřejeme olej, maso v něm opečeme, podlijeme horkou vodou, osolíme, hrnec uzavřeme a dusíme 15 minut. Potom hrnec pod tekoucí vodou zchladíme, otevřeme, maso podlíjeme a znovu dusíme.

Měkkou roládu vyjmeme a šťávu částěčně vydusíme, zasypeme moukou, opražíme, podlijeme, povaříme, doplníme máslem a necháme je rozehřát.

Z rolády odstraníme provázek, nakrájíme ji na plátky a upravíme na zahřátou mísu.

Obložíme dušenou zeleninou a vařenými bramborami. Masovou šťávu podáváme zvlášť.

1 komentář

  1. pajasmiling

    Super recept díky za inspiraci…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2024 Nová kuchyně

Šablonu vytvořil Anders NorenNahoru ↑