Vepřové maso se žampiony – tomu říkám mňamka. Vyzkoušejte snadný recept na toto lahodné masité jídlo.

brand-468x60-1493717091.jpg

Ingredience:
kotlety
mouka
olej
cibule
žampiony
kyselá okurka
citrónová šťáva
kysaná smetana
petrželka
pažitka
sůl

Postup:
Vykostěné kotlety natenko naklepeme, okořeníme a lehce posypeme moukou. Rozpálíme tenkou vrstvu oleje a kotlety zprudka opečeme (jako minutku).

Na prkýnku na tenké plátky nakrájíme cibuli, žampiony a najemno nasekáme nakládanou kyselou okurku. Kotlety vyndáme na teplou mísu a do výpečku přidáme trochu čerstvého oleje. Celou směs podusíme, ochutíme citrónovou šťávou a osolíme. Pak zalijeme kysanou smetanou.

Hotovou omáčku nalijeme na kotlety, posypeme zelenou petrželkou a pažitkou.

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!