KuskusKuskus najdeme spíše na talířích jižních kuchyní, ale v poslední době není výjimkou ani na těch tuzemských. Jak si ho jednoduše a rychle připravit si ukážeme v dnešním receptu. Opravdu, snažší recept abyste pohledali….

KuskusIngredience:
kuskus
olivový olej
sůl

Postup:
Kuskus dáme do vroucí vody (poměr voda: kuskus je 1:1), která je osolená a s trochou olivového oleje. Zakryjeme hrnec a za 3 minuty je hotovo.

Tip:
Kuskus se hodí jako příloha k masu (mleté hovězí, kuřecí…), ale jsou z něho také výborné letní saláty. Stačí do něj přidat nakrájená rajčata, papriku, okurku, podušenou cuketu, zkrátka co je při ruce. Osolit, přidat olivový olej a nějaké bylinky a je to. V horku je takový salát k nezaplacení.