Krůtí maso se stále častěji objevuje na našich stolech. Ve spojení s těstovinami – mašličkami z něj můžeme připravit chutný salát, který vás příjemně zasytí.

brand-468x60-1493717091.jpg

Ingredience:
250 g těstovin farfalle (mašličky)
3 lžíce olivového oleje
300 g krůtích prsou na tenké proužky
sůl
černý pepř
4 rajčata oloupaná a nakrájená na plátky
300 g mraženého hrášku
3 lžíce majonézy
150 g bílého jogurtu
4 lžíce šlehačky
3 lžíce kečupu
2 lžíce cream sherry nebo portského vína
1/2 lžičky cukru

Postup:
Těstoviny vaříme ve velkém hrnci asi 11 minut. Do vody přidáme asi 1 lžíci oleje a trochu soli. Vodu slijeme a těstoviny necháme odkapat a vychladnout.

Na pánvi rozehřejeme zbylý olej, přidáme krůtí maso a 5 minut restujeme ze všech stran. Necháme vychladnout.

Vychladlé těstoviny shrneme do misky, přidáme krůtí prsa, rajčata a hrášek. Vše dobře promícháme.

V jiné misce připravíme dresink: smícháme majonézu, jogurt, šlehačku, kečup, sherry nebo portské a cukr. Dochutíme solí a pepřem.

Dresinkem zalijeme připravené těstoviny a promícháme. Ihned podáváme.

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!