Váš portál do světa gastronomie

Mořský vlk se zeleninou

Mořský vlk se zeleninouTento recept je variací na recept Zdeňka Pohlreicha z jedné jeho kuchařky. A i když není připraven 100% dle originálu, tak výsledek byl báječný. Inu, tak skvělá ryba jako je mořský vlk asi ani nemůže nechutnat :)

Mořský vlk se zeleninouIngredience:
8 filetů z mořského vlka
50g rostlinného oleje
1 cuketa
1 mrkev
3 stroužky česneku
2 rajčata
50g másla
olivový olej
sůl
bílý pepř

Glazé:
1 lžička limetkové šťávy
1 lžička najemno nastrouhaného zázvoru
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce sójové omáčky
sůl
pepř

Postup:
Suroviny na glazé smícháme dohromady a dáme stranou.

Česnek a mrkev nakrájíme najemnou a orestujeme je na pánvi s trochou olivového oleje. Dáme stranou.

Cuketu nakrájíme na plátky a orestujeme. Dáme stranou ;)

Filety z mořského vlka osolíme, opepříme a nejprve kůži dolu opečeme na pánvi, ve které jsme rozpálili máslo.

Rajčata oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky.

Glazé prohřejeme.

Na talíř položíme orestovanou zeleninu, přidáme nakrájená rajčata a navrch položíme opečenou rybu. Přelijeme prohřátým glazé a servírujeme.

1 komentář

  1. Adéla P.

    No vidíte, jak to hned jinak vypadá, když přidáte k receptu fotografii :) Mořského vlka jsem ještě nikdy neměla, musím doma říct, aby mi ho pořídili :)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2024 Nová kuchyně

Šablonu vytvořil Anders NorenNahoru ↑