Nová kuchyně

Váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Houby ve vítězném nálevu

09.08.2012 · Žádný komentář · Recepty

Houby ve vítězném nálevuNazvat svůj soutěžní recept Houby ve vítězném nálevu chce kus odvahy a zdravé drzosti. A Martině Fiedlerové se odvaha vyplatila, protože se stala třetí a poslední výherkyní soutěže o knihu „Konzervování“. O svém receptu prozradila toto: „Moje rodina miluje houby na všechny způsoby. Houby také zavařujeme – pouze jednoduše do kyselého nálevu, ale tento jednoduchý nálev je výborný.“




Houby ve vítězném nálevuVítězný nálev:
0,25 l octa
0,75 l vody
1 lžíce soli
3 lžíce cukru
4 kuličky pepře
4 kuličky nového koření
1 hřebíček
1 lžíce hořčičného semínka
1 bobkový list
5 tablet umělého sladidla

Postup:
Vše svaříme a nakonec přidáme 5 tablet umělého sladidla.

Zavaření hub:
potřebujeme:
houby
voda
1 lžíce soli
1 bobkový list
1 kulička nového koření
5 kuliček pepře

Postup:
Očištěné a nakrájené houby nejprve předvaříme ve vodě (aby prošly varem alespoň půl hodiny, poměr vody a hub by měl být takový, aby houby byly ponořeny), toto dochucení je psané na 1 litr vody – do vody před varem přidáme polévkovou lžíci soli, 1 bobkový list, 1 kuličku nového koření a 5 kuliček pepře.

Poté houby scedíme a připravíme si nálev.

Houby vložíme do zavařovacích sklenic, zalijeme je horkým nálevem (nechat alespoň 1 cm od okraje volný, aby tam byl vzduch), uzavřeme sklenice a zavaříme – každý má jiný způsob – pára, povaření.

Já sklenice povařím 20 minut.

Tagy: ··


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist