Houby ve vítězném nálevuNazvat svůj soutěžní recept Houby ve vítězném nálevu chce kus odvahy a zdravé drzosti. A Martině Fiedlerové se odvaha vyplatila, protože se stala třetí a poslední výherkyní soutěže o knihu „Konzervování“. O svém receptu prozradila toto: „Moje rodina miluje houby na všechny způsoby. Houby také zavařujeme – pouze jednoduše do kyselého nálevu, ale tento jednoduchý nálev je výborný.“

brand-468x60-1493717091.jpg




Houby ve vítězném nálevuVítězný nálev:
0,25 l octa
0,75 l vody
1 lžíce soli
3 lžíce cukru
4 kuličky pepře
4 kuličky nového koření
1 hřebíček
1 lžíce hořčičného semínka
1 bobkový list
5 tablet umělého sladidla

Postup:
Vše svaříme a nakonec přidáme 5 tablet umělého sladidla.

Zavaření hub:
potřebujeme:
houby
voda
1 lžíce soli
1 bobkový list
1 kulička nového koření
5 kuliček pepře

Postup:
Očištěné a nakrájené houby nejprve předvaříme ve vodě (aby prošly varem alespoň půl hodiny, poměr vody a hub by měl být takový, aby houby byly ponořeny), toto dochucení je psané na 1 litr vody – do vody před varem přidáme polévkovou lžíci soli, 1 bobkový list, 1 kuličku nového koření a 5 kuliček pepře.

Poté houby scedíme a připravíme si nálev.

Houby vložíme do zavařovacích sklenic, zalijeme je horkým nálevem (nechat alespoň 1 cm od okraje volný, aby tam byl vzduch), uzavřeme sklenice a zavaříme – každý má jiný způsob – pára, povaření.

Já sklenice povařím 20 minut.

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!