Víkendový brunch v restauraci Alcron změní obyčejný víkend v pravý gastronomický zážitekJistě to mnozí z vás znají. Po náročném pracovním týdnu přijde dlouho očekávaný víkend. Vy však místo odpočinku již od časného sobotního rána běháte kolem plotny, aby se rodinka o víkendu dobře najedla.

Zkuste to alespoň pro jednou jinak

Na mnoha místech republiky se každý víkend pořádají takzvané brunche. Jedná se o spojení dvou anglických slov breakfast and lunch = brunch nebo-li opulentní hostina (více se dozvíte v knize Brunch a bufet). Při brunchi nejde však jen o jídlo, je to společenská událost, kde můžete potkat řadu zajímavých lidí, kteří se rozhodli strávit víkend podobně jako vy.

Jak víkendový brunch probíhá?

Ráno doma v naprostém klidu vstanete a vydáte se společně s celou rodinou nebo třeba jen s přítelem na víkendové hodování. Brunche většinou probíhají v rozmezí od 10. do 15.30 hodin, záleží na tom, jakou si vyberete restauraci.

V nabídce naleznete vše od předkrmů přes hlavní jídla až po dezerty. Těšit se tak můžete například na hovězí a lososové carpaccio, pečenou kachnu se zelím, mořské plody, ale také na lahodnou čokoládovou pěnu či Creme Brulle.

Víkendový brunch v restauraci Alcron změní obyčejný víkend v pravý gastronomický zážitek

Vyzkoušejte také tématicky zaměřený brunch

Pokud tíhnete například k japonským dobrotám a sushi, můžete navštívit některý z tématicky zaměřených brunchů, na kterých ochutnáte kromě tradičního sushi také masové a rybí speciality či exkluzivní japonské čaje.

Na vynikajícím brunchi si pochutnáte v pražském Alcronu. I zde můžete kromě specialit moderní kuchyně dostat japonské sushi a sashimi.

Na víkendový brunch mohou i děti

I když vaše děti chvíli neposedí, můžete je vzít na brunch s sebou. Restaurace pořádající víkendové brunche jsou většinou na dětské návštěvníky dobře připraveny. V některých restauracích najdete dětské koutky či herny, kde se o vaše děti postrají zkušené vychovatelky z mateřských škol, zatímco vy budete s přáteli hodovat. Cena brunche pro děti je ve většině restaurací pro děti mladší 12 let za poloviční cenu a děti pod šest let se ve většině případů stravují zcela zdarma.

Chcete-li si tedy s rodinou, přáteli nebo obchodními partnery zpříjemnit víkendové dopoledne, brunch je pro vás tou pravou volbou. Nezapomeňte si však předem rezervovat místo, víkendové brunche jsou mezi lidmi stále víc populární a dost často bývají obsazené do posledního místa.

Fotografie: Nedělní brunch Alcron