Váš portál do světa gastronomie

Recept na bohatství

Recept na bohatstvíS koncem prázdnin se naše televize rozhodly zaplavit nás dalšími pořady o vaření. Dočkáme se nové řady Ano, šéfe!, na konci tohoto týden startuje MasterChef a to vše odstartuje dnes večer první díl kuchařské show Recept na bohatství. Pojďme si posledně jmenovanou soutěž představit.

Recept na bohatství je kuchařská reality show, která slibuje udělat z domácího receptu hit současné gastronomie a také nákupní hit supermarketů. Ehm, trochu silná slova, bych řekl…

Do soutěže se mohl přihlásit každý amatérský kuchař se svým oblíbeným receptem. Podle TV Barrandov, která bude Recept na bohatství vysílat, se castingů zúčastnily stovky takových odvážlivců. Přesněji řečeno 1500.

Z nich bylo vybráno téměř 500 receptů, které všechny odborná porota ochutná a posléze vyhodnotí. Když už jde řeč o porotě, tak ta má zajímavé složení. Že v ní zasedne Pavel Mauer (vydavatel nezávislého průvodce po českých restauracích Mauerův výběr Grand-restaurant) nebo šéfkuchař Michal Rabina má své zdůvodnění. Avšak angažování Libuše Šmuclerové – generální ředitelky vydavatelství Ringier? Nevím, nevím… Pokud chtěli v TV Barrandov dát taky prostor „neodbornému hlasu lidu“, tak si ho představuji jinak :)

Pokud soutěžící úspěšně projdou až do finále, budou muset připravit 200 porcí svého jídla. Ti, co v této zkoušce uspějí dostanou k dispozici 24 hodin, poradce a budou muset vymyslet ten nejchytlavější název svého jídla a způsob propagace. Pak vyrazí do ulic, kde budou získávat podporu „běžných občanů“.

V každé kategorii (soutěží se v kategoriích předkrmy, dětská jídla, dorty, mezinárodní speciality, dezerty, národní speciality, polévky, pokrmy ze zabijačky a ostatní recepty) se pak vítězný recept dostane do sítě supermarketů.

Ve velkém finále pak zákaznici supermarketu rozhodnou na základě nákupů a ochutnávek o celkovém vítězi Receptu na bohatství. Ten se následně bude moci těšit na sladkou odměnu ve výši půl milionu korun.

Podle slov organizátorů má být vítězný produkt vzápětí připraven pro širokou distribuci… Hmm… To by mě zajímalo jaký bude rozdíl mezi finalovou podobou receptu a jeho „distribuční“ verzí. Trochu se obávám distribuční verze ve formě polotovaru…

Ale co… jde o zábavný televizní pořad, ne žádnou vysokou kulinářskou. Takže si vzájemně popřejme, ať se dobře bavíme, něčemu přiučíme, načerpáme kuchařskou inspiraci a tak vůbec :)

2 komentáře

  1. Gurmet

    Já bych byl rád, aby se někdo začal věnovat výchově mladých lidí, co chtějí dělat skutečnou gastronomii. To co se u nás v TV předvádí jsou prostoduché bláboly hodné “Nonstopu”!

  2. Petr Slavík

    Gurmet: Souhlas. Na druhou stranu si nelze dělat iluze o tom, že současná podoba televizních pořadů má za úkol lidi vychovávat. Bohužel, slouží jen k zabavení diváků…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2024 Nová kuchyně

Šablonu vytvořil Anders NorenNahoru ↑