Vánoční čokoládově kamenitá cestaV těchto dnech jistě všichni trávíme spoustu hodin v kuchyni, abychom připravili to nejlepší vánoční cukroví. Abyste neřekli, tak se podělím o jeden kousek z té naší kuchyně. Je to opět záležitost pro čokoholiky – asi byste nečekali nic jiného, že? ;) Vánoční čokoládově kamenitá cesta je hotová během několika minut. Její nevýhodou je, že na talíři vydrží jen o něco málo déle :) Taková je to bašta!

Ingredience:
400 g hořké čokolády
100 g mléčné čokolády
175 g měkkého másla
60 ml malinového sirupu
200 g piškotů
150 g loupaných para ořechů
150 g sušených brusinek
125 g nakrájených marshmallow
moučkový cukr na posypání

Vánoční čokoládově kamenitá cesta

Postup:

Obě čokolády nalámeme na malé kousky a spolu s máslem a sirupem je dáme do kastrolu. Na mírném žáru za stálého míchání rozpustíme.

Piškoty dáme do plastového sáčku a roztlučeme válečkem, abychom získali velké a malé kousky a pískovou drť.

Podobnou proceduru naordinujeme i para ořechům a také získáme směs větších a menších kousků.

Kastrol sejmeme z plotny a do směsi přidáme rozdrcené piškoty, para ořechy, brusinky a marshmallow. Vše promícháme, aby se pevné přísady celé potáhly čokoládovou směsí.

Hmotu vyklopíme do tácku z alobalu zbruba o velikosti formátu A4 (29 x 21 cm), rozetřeme a povrch uhladíme. Pravěpodobně se bude bránit a zůstane trochu hrbolatý, ale to nakonec vůbec nevadí.

Uložíme zhruba na 2 hodiny do chladničky. Po řádném ztuhnutí vyjmeme z tácku na pocukrovanou podložku.

Vánoční čokoládově kamenitá cesta

S použitím cukřenky nebo sítka pocukrujeme moučkovým cukrem.

Rozkrájíme na 24 kousků a podáváme.

Tip: Ztuhlý plát můžeme také nejprve nakrájet a naskládat do vzduchotěsné dózy, kterou uložíme až na 7 dní do chladna. Teprve před podáváním pocukrujeme.