I v posledních kalendářních týdnech zimy se koná spousta zajímavých gastronomických akcí. Příznivcům netradičního stravování je určen brněnský Veganfest. Kousek vedle – ve Znojmě – se koná tradiční košt vín. Prahu a střední Čechy ovládnou zabijačkovské akce. Přpadně můžete na decentní nedělní brunch do pražského hotelu Radison Blu Alcron. Kam se vydáte?

Veganfest

1. – 17. března 2013, Brno, region Jihomoravský
Ať už jste zkušenými vegany nebo vás prostě jen zajímá, co že to veganství obnáší, rozhodně zavítejte do brněnských ulic. Vše o veganské kuchyni se dozvíte prostřednictvím přednášek, filmů a workshopů, které proběhnou v brněnských klubech a restauracích. Zároveň budete mít možnost si vyzkoušet vaření z náhražek masa, mléka a vajec a ochutnáte mnoho netradičních chutí.
Více zde: http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/veganfest-5547.html

Znovínský košt vín 2013

8. – 9. března 2013, Loucký klášter, Znojmo, region Jihomoravský
Krásné prostory Louckého kláštera poskytnou zázemí pro další ročník Znovínského koštu vín. Ochutnávat se zde budou vína mnoha druhů, jmenujme například znovínská ročníková vína, pozdní sběr nebo ledová vína. Všechna vína z ochutnávek bude možné také zakoupit v prodejně vín.
Více zde: http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/znovinsky-kost-vin-2013-5037.html

Ladovské vepřové hody

9. března 2013, areál pivovaru Velké Popovice, region Středočeský
Akce plná dobrého jídla propukne ve velkopopovickém pivovaru již počtvrté. Podávat se budou zabijačkové pochoutky a samozřejmě také velkopopovické pivo. Chybět nebude ani tradiční řemeslný trh, hudební doprovod a předvádění lidových zvyků.
Více zde: http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/ladovske-veprove-hody-5591.html

Letenské prase aneb zabijačka v muzeu

9. března 2013, Národní zemědělské muzeum, Kostelní 44, Praha 7
Zavítejte do Zemědělského muzea v Praze a spojte jeho prohlídku s gastronomickým zážitkem. Pochutnáte si zde nejen na zabijačkových pokrmech, ale také na masných výrobcích a dalších gastronomických specialitách. Stánkový prodej zajistí dostatečné množství tekutin jako je víno, pivo a medovina.
Více zde: http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/letenske-prase-aneb-zabijacka-v-muzeu-5577.html

Výstava vína mikulovské vinařské podoblasti

9. března 2013, zámek Mikulov, region Jihomoravský
Kam jinam se vydat na víno mikulovské vinařské podoblasti, než do malebného Mikulova. Výstava nabídne různé vinné odrůdy, víno červené i bílé. Vrcholením akce bude vyhlášení těch nejlepších vín a to hned v několika kategoriích. Občerstvení si vychutnáte v místním bufetu nebo v zámecké vinárně.
Více zde: http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/vystava-vina-mikulovske-vinarske-podoblasti-5135.html

Nedělní brunch

10. března 2013, Radisson Blu Alcron Hotel, Štěpásnká 40, Praha 1
Už naši dědečkové lichotili babičkám a říkali jim, že oběd byl jako z Alcronu. Jestli chcete poznat, co tím vlastně mysleli, vydejte se v neděli do restaurace La Rotonde se sídlem v právě ve zmiňovaném hotelu. Podávat se budou opravdové lahůdky jako je švarcvaldská šunka, sushi, pečená kachna se zelím a jako
dezert si můžete dát třeba creme brulle a mnoho dalších.
Více zde: http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/nedelni-brunch-5581.html