Váš portál do světa gastronomie

Chefparade Foodtruck skrz na skrz

Chefparade FoodtruckMinulý týden jsem měl možnost se zúčastnit setkání foodblogerů, které přichystala společnost Chefparade. Na programu bylo, kromě seznámení se s ostatními blogery, představení Chefparade Foodtrucku, který od 8. dubna rozváží jídlo po Praze a samozřejmě také ochutnávka rozváženého jídla. Bez toho by to přeci nebyla akce pro blogery o jídle ;) A pozor, uvnitř článku najdete i spoustu fotek ze setkání!

Setkání se konalo v Holešovické tržnici a aby bylo jasné, že nejde pro akci jen tak pro někoho, tak byli v celé tržnici policisté a okolí místa, kde má Chefparade prostory bylo téměř neprodyšně uzavřeno.

“Copak to na nás v foodtrucku chystají?”, honilo se mi hlavou.

Nakonec to ale tak žhavé nebylo. A vysvětlení bylo až smutně prozaické. V sousedním klubu Sasazu se konala sešlost jakési honorace a celé policejní manévry se konaly kvůli ní.

Nicméně to celé naší foodblogerské akci dodalo pocit bezpečí :)

No, ale pojďme k setkání.

Na uvítanou na všechny účastníky čekaly welcome drinky – domácí ledový čaj a víno.

A pak už následovalo představení celého konceptu Chefparade Foodtruck. A protože, co nevím, to nevyžvaním, podělím se o něj i s vámi.

Chefparade Foodtruck je v této chvíli jedno vozidlo, které se pohybuje po Praze. Každý pracovní den v týdnu v době od 11 do 14 hodin stojí na jednom konkrétním místě v blízkosti velkých kancelářských center. Například v pondělí jej najdete na Chodově, v úterý na Andělu a tak dále. Záměrem je naučit chodit zákazníky na dané místo v daný den.

Aktuálně je v nabídce šest jídel – polévka a pět hlavních chodů. Polévkou je výtečná krevetová Tom Yum, další jídla jsou rib-eye steak, steak z tuňáka, krevety v tempuře, lososové nugetky a sushi set. K dispozici jsou tři druhy dipu a nabídku jídel pak uzavírá domácí moučník. To vše za příjemnou cenu a v porcích, ze kterých jste příjemně zasyceni. A po obědě v práci neusnete :)

Jak je poznat z výčtu nabízených jídel, klade se důraz na zdravou stravu. Ne vše, co si člověk představí pod pojmem fastfood, totiž musí být nezdravé. Jedním z vedlejších cílů celého projektu je tak i jakási gastronomická osvěta.

V Chefparade Foodtrucku se zásadně podává jídlo z čerstvých surovin. Jídla se každé ráno vaří v prostorách Chefparade v Holešovické tržnici. Ty mají tu výhodu, že sousedí s halou číslo 22, kde se konají farmářské trhy a tak není problém si případně doplnit spotřebované zásoby čerstvou zeleninou.

A plány do budoucna? Tak jako každý firma, tak i Chefparade Foodtruck chce růst a tak tím dalším krokem by měl být další vůz. S odlišným konceptem – ten ještě není definitivně vybraný, a tak ho nebudu zmiňovat – ale opět z důrazem na kvalitu a čerstvost.

Před několika odstavci jsem se zmiňoval o ochutnávce, která na setkání proběhla. Foodtruckeři byli hostitelé, jak se sluší a patří a tak se dostalo na všechny jídla z nabídky, kromě sushi setu, který pro foodtruck připravuje spřátelená společnost.

Pro mě to nejlepší přišlo hned na začátku – krevetová polévka Tom Yum byla famózní a nasadila laťku hodně vysoko! I ostatní jídla jsou svoji kvalitou velmi vysoko nad tím, co byste čekali od prodeje na ulici a určitě strčí do kapsy i mnohé kamenné restaurace.

Na mém žebříčku byly asi nejslabší lososové nugetky, které od této příčky nezachránily ani výtečné dipy, ale to může být způsobeno tím, že obecně nemusím smažené ryby.

Podle šéfkuchaře Radka Jakubce jsou nejvíce oblíbené rib-eye steak a tuňákový steak.

Ale stejně bych vám doporučil, abyste si obrázek udělali sami. Když někde uvidíte žluto-červený foodtruck, věnujte mu pozornost a dejte si tam oběd. Věřím, že nebude poslední.

Přesné časy umístění Chefparade Foodtrucku, menu, ceny a další zajímavosti najdete na internetových stránkách www.food-truck.cz.

A teď je čas i na slíbené fotografie. Zákon schválnosti způsobil, že baterky do foťáku nebyly nabité tak, jak se sluší a patří a tak nezbylo, než zkusit zachránit situaci alespoň mobilem.

Foodtruck - tuňákový steak

Tuňákový steak

Foodtruck - tuňákový steak

Tuňákový steak podruhé

Foodtruck - polévka Tom Yum

Polévka Tom Yum

Foodtruck - Rib eye steak

Rib eye steak

Foodtruck - Lososové nugetky

Lososové nugetky

Foodtruck - Krevety v tempuře

Krevety v tempuře

Foodtruck posádka v akci

Foodtruck posádka v akci

Foodtruck posádka v akci

Foodtruck posádka v akci

Foodtruck posádka v akci

Chefparade Foodtruck

Chefparade Foodtruck - ochutnávka

Chefparade Foodtruck - ochutnávka

Chefparade Foodtruck - ochutnávka

Chefparade Foodtruck - jak nám chutnalo?

Chefparade Foodtruck - Foursquare

I u Foodtracku se můžete “checknout” na Foursquare

Chefparade Foodtruck - ochranka

Vše proběhlo za přísných bezpečnostních podmínek ;)

2 komentáře

  1. Markoff

    jedlo vyzera podla fotiek teda dost odpudivo a cena taktiez nie je extra lakava co som cital iny reklamny clanok vo vacsich novinach, vacsinou to ludia zopsuli ze je to z nudze cnost ked chodi ten truck na miesta kde ludia nemaju na vyber nic lacnejsie nez ten truck

  2. Petr Slavík

    Markoff: Tak samozřejmě, že každý může mít jiný názor. Asi nikdo nemůže čekat stříbrný servis ve foodtrucku, ale pokud jde o jídlo samotné, tak bych ho nejprve ochutnal a pak soudil :)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2024 Nová kuchyně

Šablonu vytvořil Anders NorenNahoru ↑