Nová kuchyně

Váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Tradiční ovesná kaše přímo z Londýna

04.06.2013 · Žádný komentář · Moje recepty

Tradiční ovesná kaše přímo z LondýnaUž je to nějakou dobu, co jsem na Novou kuchyni dával recept na ovesnou kaši. Nedávno jsem ale narazil na její další variantu. Řekněme slanější. A musím říct, že mě dostala. Jedná se o ovesnou kaši tak, jak ji znají obyvatelé staré dobré Anglie a určitě nezaškodí si trochu rozšířit obzory.

Ingrediencí v tomto receptu je tak na 4-5 porcí. Rád si vařím ovesnou kaši do zásoby, abych si ji ráno pak už jen mohl strčit do mikrovlnky a rychle se nasnídat.

Tradiční ovesná kaše přímo z Londýna

Ingredience:
4 šálky mléka
2 šálky ovesných vloček
špetka soli

Postup:
Vločky a mléko dejte do hrnce a postupně přiveďte k varu. Po celou dobu míchejte, ať se vám nepřipálí mléko na dno hrnce.

Jakmile se dostanete k bodu varu, tak stáhněte plamen a pozor – přichází zásadní část – přidejte sůl. Právě tím získává klasická anglická ovesná kaše svoji nezaměnitelnou chuť.

Za neustálého míchání dále vařte, dokud nezačnete v hrnci mít krémovou konzistenci. Mělo by to trvat 5-15 minut.

Je hotovo a ještě teplé můžete podávat. Pokud jste na o něco sladší variantu, doslaďte si kaši medem a v případě, že nedržíte dietu, můžete si přidat i trochu smetany. Nebojte, ani jedno není prohřeškem proti anglickému duchu :)

Tradiční ovesná kaše přímo z Londýna

Tagy: ···


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist