Domácí čokoládová zmrzlinaPřed několika dny jsem tu psal o malinové zmrzlině. A i o tom, že základní recept se dá různě obměňovat. Nejen ovocem, ale můžete se pustit do dalších oblíbených chutí. Třeba čokolády. Chcete důkaz? Tady je!

brand-468x60-1493717091.jpg

Ingredience:
250g tvarohu
80g cukru
100ml smetany 33%
80g hořké čokolády (obsah min. 50% kakaa)

Domácí čokoládová zmrzlina

Postup:
Tvaroh a cukr v míse dobře promícháme.

Čokoládu rozehřejeme na mírném plamenu v hrnci a vmícháme do tvarohu s cukrem.

Pomocí mixeru umícháme ze smetany šlehačku a tu jemně vmícháme do připravené směsi.

Směs dáme do mrazáku na cca 6 hodin. Zhruba jednou za hodinu vše promícháme a neochutnáváme (!). Toto míchání způsobí, že ve zmrzlině se nevytvoří hrudky a bude krásně jemná.

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!