Starbucks logoStarbucks Coffee Company a její joint venture partner AmRest Holdings SE společně radostně očekávají vánoční svátky a v nabídce kaváren Starbucks vítají vánoční stálice Gingerbread Latte a Toffee Nut Latte, které svou vůní čerstvě upečeného perníku, karamelu a pražených oříšků probouzí vánočního ducha a s dalšími vánočními novinkami u Starbucks naladí tu správnou sváteční notu. Naprostou novinkou letošních svátků je nápoj Orange Mocha, jež v sobě skrývá lahodnou chuť čokolády, jemného espressa a mléka, to vše s nádechem pomeranče, ozdobené šlehačkou a čokoládovou polevou. Vánoční nabídka v kavárnách Starbucks startuje od 5. listopadu a potrvá do 6. ledna 2014.

Vánoce přináší do Starbucks kromě tradičních červených kelímků, které dokreslují sváteční atmosféru, také sezónní zrnkové kávy Starbucks® Christmas Blend a Starbucks® Chtistmas Blend Espresso Roast, jež k Vánocům ve Starbucks neodmyslitelně patří a správné sváteční naladění vytvoří i v pohodlí domova.

Chuťové pohárky milovníků sladkých dezertů zaručeně potěší letošní nabídka zákusků v podobě čokoládového nebo čokoládovo-pomerančového dortu a děti si mohou celé promo období užívat vánoční cukrovou hůlku candy cane.

 „Období Vánoc je jednou z nejkrásnějších částí roku, prodchnutou sváteční atmosférou a chvílemi trávenými společně s rodinou a přáteli. Ve Starbucks se na toto období pečlivě připravujeme, a v duchu motta letošních Vánoc – vytvářejme zázraky, rozdávejme radost – se snažíme pro zákazníky vytvořit to pravé vánoční prostředí a oázu klidu v předvánočním shonu. Přinášíme také zákazníky oblíbené a vyhledávané vánoční nápoje – perníkové a karamelové latte, které v letošním roce obohacujeme o novinku na českém trhu v podobě Orange Mocha. Pevně věříme, že i tyto Vánoce vykouzlí zákazníkům Starbucks úsměv na tvářích,“ řekl Brian Aherne, Regionální ředitel provozu Starbucks za Českou republiku a jižní Polsko, a dodal: „Rádi bychom i letos podpořili potřebné a přinesli jim v této slavnostní době radost, a proto společně s naším dlouhodobým partnerem – fotbalisty z klubu Prague Lions – pořádáme sbírku hraček a dárků pro dětské onkologické pacienty nemocnice Motol. Věříme, že je před Vánoci potěšíme a budeme rádi, pokud se naši zákazníci do sbírky zapojí.“

Sbírka dárků pro dětské pacienty z Motolské nemocnice bude zahájena 30. listopadu v kavárnách na Malostranském náměstí, v Dejvicích a na Můstku a potrvá do 15. prosince. Po ukončení sbírky dárky dětem osobně předají zástupci společnosti Starbucks společně s fotbalisty z klubu Prague Lions.

Nápoje letošních Vánoc:

  • NOVINKAOrange Mocha klasická Mocha, která představuje lahodné spojení čokolády, espressa a ohřátého mléka – tentokrát s nádechem pomeranče, ozdobená šlehačkou a čokoládovou polevou.
  • Gingerbread Latte – chuť a vůně čerstvě upečeného perníku spolu s jemným espressem a ohřátým mlékem, ozdobené domácí šlehačkou a muškátovým oříškem.
  • Toffee Nut Latte – bohatá mléčná chuť sladkých karamelek v kombinaci s chutí pražených oříšků spojená s jemným espressem a horkým mlékem, navrchu ozdobená domácí šlehačkou a muškátovým oříškem.

Starbucks vánoční nápoje

Zrnkové kávy

  • Starbucks® Christmas Blend – tato sezónně nabízená směs zrnkových káv v sobě slučuje živost vynikající latinskoamerické kávy a hebkou sametovost kávy asijsko-tichomořské s příměsí vzácných letitých zrn z Indonésie.
  • Starbucks® Christmas Blend Espresso Roast – směs výjimečných letitých zrn z Asie a Tichomoří s cedrovou a hutnou chutí a jasné kávy z Kostariky, upražená na stupeň Espresso Roast nabízí intenzivnější chuť a karamelovou sladkost.

Starbucks vánoční zrnkové kávy

Dezerty:

  • Čokoládový dort a čokoládovo-pomerančový dort – NOVINKA – perfektně doplní jakýkoliv vánoční či tradiční nápoj Starbucks.
  • Cukrová hůlka (Candy cane) – tuto oblíbenou sladkost lze využít i jako stylovou vánoční dekoraci

Kolekce hrnků a termohrnků:

Starbucks představuje také novou kolekci hrnků a termohrnků, které zaručeně potěší nejen milovníky kávy a jsou ideálním vánočním dárkem.

Termohrnky Starbucks

Zdroj: tisková zpráva