Dnes tu máme recept z poměrně osvědčené kombinace pochutin. Hlavní roli v dnešním vaření mají šunka, sýr a žampióny.

brand-468x60-1493717091.jpg

Ingredience:
1 plechovka žampionů (230 g)
1 lžíce másla
2 a 1/2 lžíce mouky
1/8 l bílého vína
1/8 l smetany
sůl
bílý pepř
1 žloutek
8 plátků šunky
máslo na vymazání formy
2 rajčata
75 g nastrouhaného sýra

Postup:
Žampiony lehce osmahneme na másle. Zaprášíme moukou, zalijeme vínem a smetanou a za stálého míchání vaříme. Okořeníme. Hrnec sejmeme z plotny, rozmícháme žloutek a přidáme do směsi. Ohřejeme, ale již nevaříme. Směs dáme na plátky šunky, vytvarujeme kornoutky a vložíme do vymazané ohnivzdorné formy. Rajčata nakrájíme na kolečka a vložíme je mezi kornoutky. Lehce osolíme a posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme 10 minut v předehřáté troubě na zhruba 250°C.