Jak dělá jednoduché a rychlé lečo Miroslav Gallas se můžete přesvědčit právě teď. Tímto receptem uzavírám přehled receptů, které jste poslali do soutěže o knihu “Konzervování”.

Postup:

Na kostky nakrájíme v poměru dva díly rajčat a jeden díl paprik, přidáme sůl (popřípadě kořenící přípravek Vegeta a pod.) a vše důkladně promícháme. Směs následně plníme do menších skleniček 200-400 ml. Ve skleničce lehce utlačíme, popřípadě dolejeme šťávou, kterou směs pustila. Uzavřeme sklenice víčky a sterilujeme 20-25 min. (podle velikosti sklenic) na teplotě 85-90 st. Celsia.

Konzumace: Na pánvi orestujeme cibulku, možno i s uzeninou, vyklopíme obsah skleničky a po prohřátí přidáme vejce. Opatrně s kořeněním, nezapomeňte, že směs je již osolená. V případě potřeby hotový pokrm zahustit, je možno lehce poprášit strouhankou v průbehu dokončování.