Co takhle zkusit jinou úpravu rýže a jako přílohu si pro tentokrát dát citronovou rýži?

brand-468x60-1493717091.jpg

Ingredience:
350 g rýže
1 cibule
1 celerový stonek
1 citron
50g másla
1 l masového vývaru
sůl
pepř

Postup:
Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. Celerový stonek opereme a nakrájíme na tenké plátky. Z citronu odřízneme kousek kůry a nakrájíme ji na tenoučké nudličky. Zbytek citronu vymačkáme.

Ve větším hrnci rozehřejeme máslo a podusíme na něj cibuli a celer. Potom do něj vsypeme rýži, krátce ji opražíme a přidáme citronovou šťávu.

Mezitím přivedeme k varu masový vývar a postupně jej přiléváme k rýži. Přidáváme vždy jen takové množství, která stačí rýže vsáknout.

Rýži osolíme, opepříme, upravíme ji na talíři a ozdobíme citronovou kůrou.

Tip: Citronová rýže se hodí jako příloha ke grilovanému lososu nebo jinému rybímu pokrmu.

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!