Čerstvá zelenina s těstovinami a s pikantním bylinkovým sýrem – to se nedá odmítnout!

Ingredience:
250 g krátkých nudlí (např. mašličky nebo spirálky)
1 cibule
1 stroužek česneku
250 g žampionů
2 mrkve
2 malé cukety
2 lžíce másla
1/4 l zeleninového vývaru
100 g čerstvého bylinkového sýra
sůl
černý pepř
1 lžíce sekaného tymiánu
150 g vařené šunky

Postup:
Nudle vaříme 10 minut ve vydatně slané vodě a potom je slijeme.

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Žampiony lehce otřeme vlhkou utěrkou a zkrátíme jim nohy. Potom je podle velikosti rozpůlíme nebo nakrájíme na čtvrtky.

Mrkev oškrábeme, cukety omyjeme a odřízneme jim stopky a zbytky květů. Potom nakrouháme nahrubo mrkev a cukety.

Na pánvi rozpálíme tuk a kostičky cibule a v něm osmažíme do sklovita. Potom přidáme česnek a žampiony a společně smažíme po dobu 5 minut.

Přilejeme vývar, přidáme čerstvý sýr a mícháme tak dlouho, než se sýr roztaví. Pak přisypeme mrkev a cukety a promícháme. Okořeníme pepřem a tymiánem, osolíme a 5 minut povaříme.

Od šunky odřízneme tučné okraje a plátky nakrájíme na pruhy, které smícháme s nudlemi a vše přidáme k zelenině. Ohřejeme a podáváme se zeleným salátem.

Tip
Místo šunky můžeme použít opražená slunečnicová jádra a získáme tak vegetariánskou variantu.