Brambory jsou v řecké kuchyni velice oblíbené. Přidávají se do různých zeleninových, ale i masových, jídel a pečou se v troubě na pekáčcích s různými šťávami.

brand-468x60-1493717091.jpg

Ingredience:
1 kg brambor
1 sklenka oleje
3-4 rajčata
3-4 jemně nasekané petrželky
3-4 čerstvé šalotky (jarní cibulka)
3-4 stroužky česneku
sůl
pepř
1 lžička cukru

Postup:
Do hrnce s olejem přidáme propasírovaná rajčata se sklenkou vody.

Omyté a očištěné brambory nakrájené na plátky (jako pomeranče) smícháme se solí, pepřem, zelenou petrželkou, česnekem, nadrobno nakrájenou cibulkou a lžičkou cukru.

To vše přidáme do hrnce s olejem a rajčaty, uvedeme do varu a necháme bublat, dokud nejsou brambory měkké. Je-li třeba, ještě trochu podlijeme vodou.

Podáváme k různým masům.

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!