Trochu netradiční, ale přitom výrazně “naše” jídlo má dnes na svědomí pivní polévka, která dostala název podle místa svého vzniku – Slezska.
Ingredience:
100 g rozinek
100 g nakrájeného bílého chleba
1/2 l vody
30 g cukru
1 lžíce škrobové moučky
1/2 l světlého piva
špetka skořice a mleté vanilky
2 žloutky
Postup:
Rozinky vypereme, chléb nakrájíme na kostičky a s vodou a cukrem je dáme do hrnce. Směs uvedeme do varu a necháme asi 5 minut vařit.
Škrobovou moučku rozmícháme s trochou piva a za stálého šlehání ji přilijeme do hrnce. Nakonec přidáme skořici, vanilku, zbytek piva a vše krátce povaříme.
Trochu polévky dobře promícháme se žloutky. Pak tuto žloutkovou směs nalijeme zpět do polévky. Pivní polévku dochutíme, rozdělíme do 4 talířů a ihned podáváme.
Napsat komentář