Zelená rukola není jen tak obyčejná tráva. Ostatně to hlásá i jedna reklama. Jak ji lze připravit v kombinaci s těstovinami si ukážeme právě teď!

Ingredience:
5 lžic extra panenského olivového oleje + trochu na servírování
4 stroužky česneku, rozmačkané
400g špaget
2x 80g lístků rukoly
malou hrst bazalky
0,5 lžíce čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
200g kozího sýra, rozdrobeného na drobné kousky
50g sýra pecorino nebo parmazánu – nastrouhaného
sůl
pepř

Postup:
V silnostěnné pánvi rozehřejte dvě lžíce olivového oleje. Jakmile je dostatečně horký, vhodně na něj sýr a dvě až tři minuty ho smažte – měl by zezlátnout. Pak pánev stáhněte z ohně.

Do hrnce nalijte větší množství vody, osolte ji a uveďte do varu. Do vroucí vody vložte špagety a uvařte je podle návodu na obalu. Ideální jsou al dente, na skus – takto uvařené špagety chutnější a navíc méně kalorické než rozvařené těstoviny.

Mezitím nadrobno nakrájejte rukolu a v míse ji promíchejte s česnekem, bazalkou, muškátovým oříškem i kozím sýrem. Zakápněte troškou oleje, ochuťte černým pepřem a trochou soli.

Sceďte špagety a důkladně je promíchejte s ostatními surovinami a se šesti lžícemi vody. Salát pak už jen posypte strouhaným parmazánem nebo pecorinem a zakápněte lžičkou oleje.