Oblíbená či zatracovaná hrachová kaše. Až ochutnáte náš recept na domácí hrachovou kaši tak zjistíte, že ze všeho nejdůležitějšího je v prvé řadě správný technologický postup a zároveň vhodné finální dochucení pokrmu.
Ingredience:
0,5 kg zelený hrách
2 cibule
česnek
hl. mouka
majoránka
sůl
pepř
bobkový list
masox
Postup:
Hrách dáme vařit do osolené vody. Od bodu varu vaříme asi 30 minut, dokud nebude hrách měkký. Rychle scedíme do jiné nádoby – vodu nevyléváme! Hned poté hrách nameleme ve strojku na maso. Když máme vše namleto, směs vrátíme zpátky do scezené vody a dáme vařit. Mezitím si připravíme cibulovo-česnekovou jíšku. Tu postupně přidáváme do kaše. Nakonec dochutíme solí, majoránkou a pepřem. Přidáme masox a bobkový list. Necháme převařit.
Tip:
Takto připravená hrachová kaše je vynikající a dá se jíst samotná nebo s pečivem či chlebem. Můžeme k ní ovšem ještě opéct uzeninu nebo sekanou.
Napsat komentář