Když se dnes rozhlédnete po přeplněných regálech běžných supermarketů i specializovaných obchodů, zřejmě vás mile překvapí pestrobarevná nabídka porcelánového nádobí za „lidové ceny“. Po několika měsících jeho používání se ovšem nadšení z výhodného nákupu mění na rozmrzelý povzdech. Popraskané dno hrnečků, odlupující se barva, ulámaná ouška… a vy zas saháte po peněžence a míříte za nákupem.

Je tu ale ještě jedna cesta – spolehnout se na tradici a značkovou kvalitu, za kterou si připlatíte. Na první pohled se vám může zdát všechen porcelán kvalitativně srovnatelný, ovšem rozdíly tu jsou. A rozhodně ne zanedbatelné.

• Opravdu kvalitní porcelán by měl mít zesílenou konstrukci, aby byl odolnější při nárazech, kterým se v běžném provozu nevyhnete.
• Zavedené porcelánky používají ke zdobení tzv. vtavnou dekoraci. Barevné dekory se do nádobí zatavují při extrémně vysokých teplotách, což zaručuje jejich dlouhodobou trvanlivost a zářivý jas.
• O nevzhledných prasklinách nemůže být ani řeč. Díky zvláštní technologii výroby vydrží porcelán náročné prostředí mikrovlnky i myčky nádobí bez nejmenšího škrábnutí.
• Kvalitní porcelán neohrožuje zdraví vaší rodiny nevhodně zvolenými barvami. Výrobky osvědčených porcelánek musí bez výjimky splňovat přísné hygienické normy.

Rozhodnutí je na vás. Můžete s pravidelnou setrvačností utrácet peníze za levné napodobeniny nebo zvolíte kvalitu a spolehlivost. A z dlouhodobého hlediska navíc ušetříte.