Váš portál do světa gastronomie

Recenze restaurace: Pizzerie Na výsluní, Kralovice

Pizzeria Na výsluní, KraloviceNejen doma živen je člověk, ale občas vyrazí i do restauračního zařízení. Nejsem výjimkou. A proč se nesvěřit s tím, jak se mi kde líbilo a chutnalo. Jako první je na řadě pizzerie Na výsluní, kterou najdete v městečku Kralovice přímo na hlavní cestě mezi Plzní a Mostem.

Pizzeria Na výsluní, KralovicePizzerie Na výsluní se stala naším cílem pro sobotní oběd už na začátku cesty. Člověk o ní ví, jezdí kolem, zvenku se mu líbí, ale ještě nikdy nevyzkoušel její služby. Až před několika dny došlo ke “Dni D”.

Do pizzerie jsme přijeli spolu s poledními údery zvonů na kralovických zvonicích. Ten den bylo krásné a teplé počasí a pěkná zahrádka lákala k posezení. Samozřejmě, že člověk si půjde raději ven užívat jídla a sluníčka zároveň, než aby byl zavřený uvnitř.

Pizzeria Na výsluní, KraloviceSlečna servírka u nás byla cobydup a došlo k objednávání. Vybral jsem si pokrm s názvem Pizza Frutto II. Zřejmě se jedná o nějaký další díl úspěšného prvního typu pizzy frutto. V tomto hráli hlavní roli ananas a broskve, ve vedlejších pak účinkovali šunka a vejce. To vše pod režijním vedením rajčat.

Na přinesení jídla jsem čekal 20 minut, na to, že jsme byli v pizzerii sami je to trochu víc, než bych čekal. Ale dá se to ještě akceptovat.

Využil jsem čekání na jídlo a odskočil si na místní WC – podle známého pořekadla, že “podle záchodů poznáš hospodu”. Nebudu návštěvu této místnosti rozebírat do detailu, ale WC mají Na výsluní pěkné, čísté a voňavé.

Pizzeria Na výsluní, KraloviceDonešená pizza byla velká jak kolo od valníku, což jsem jako správný megaloman ocenil. Pečená v peci, tenké a dobré těsto – tedy plusové známky. Jen po rajčatech člověk musel trochu pátrat – červená omáčka spíš připomínala kečup. Přiznám se, že se mi nepodařilo podle chuti poznat, zda jsou broskve čerstvé nebo z konzervy. Celkově bych jídlo hodnotil jako takový standard v českých pizzeriích.

Placení proběhlo rychle a bez problémů, celková částka byla napočtena správně.

Jak tedy dopadla pizzerie Na výsluní v hodnocení?

Jídlo: 3/5
Obsluha: 4/5
Prostředí: 4,5/5
Celkem: 72%

Autor: Petr Slavík

3 komentáře

  1. mrnousek

    Tak jsem měla o víkendu tu čest s tímto podnikem, když jsem projížděla kolem. A už nikdy víc… V prázdné restauraci jsem čekala dost dlouho na to, až mi udělají pizzu a ještě to při pozorování personálu vypadalo spíš tak, že kuchař čeká na to, až mu přinesou kávu, aby vůbec začal něco dělat. Pizza taky nic moc. Škoda, podnik vypadá z venku pěkně, ale toho se člověk nenají.

  2. Banan

    Dobrý den,
    doslechl jsm se,že v létě 2011 se změnil provozovatel,tak jem také vyrazil s rodinou navštívit Pizzerii a nemůžu říci nic špatného,všichni maximálně spokojený.Tak ať to vydrží nadále.

  3. Broskev

    Ano. Od léta 2011 pizzérka naprosto vzkvétá!! Přijďte se podívat! Doporučuji!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2024 Nová kuchyně

Šablonu vytvořil Anders NorenNahoru ↑