Váš portál do světa gastronomie

10 českých blogů o jídle, které stojí za to číst

10 českých blogů o jídle, které stojí za to čístBlogy o jídle. Že jich je spousta a cítíte se ztraceni? Že nevíte, co stojí za to číst? Kde je kvalita? Pak pro vás mám přehled toho nejlepšího, co podle mě může český internet nabídnout!

CuketkaAsi nejznámějším českým foodblogem je Cuketka. Své čtenáře oblažuje milým úsměvem cuketky již od roku 2006 a za to dobu se autor blogu Martin Kuciel etabloval do pozice celebrity české food blogové scény. V dobrém slova smyslu, samozřejmě. Cuketka není web primárně o receptech, ale spíše o životním stylu, o nabídkách restaurací a obchodů s potravinami všeho druhu, i když na postupy vaření samozřejmě také dochází :)

GurmánkaZa to Gurmánka Šárky Škachové je už o něco více o receptech. Ale nejde o strochý soupis receptů, každý z nich je obalen příběhem a spoustou fotografií. O tom, že má Gurmánka úspěch, svědčí i fakt, že Šárka ma na svém kontě i vydanou kuchařku – Rande s gurmánkou v české kuchyni.

Chili JulieChili Julie je takový kavárenský povaleč mezi food bloggery ;) I když její blog není jen o kávě, článků o ní a nebo o kavárnách zde najde poměrně hodně. V poslední době se mi zdá, že se dala i na rozhovory – například s končící šéfredaktorkou Apetitu Ditou Pecháčkovou.

Mlsná kočkaA máme tu první blog z těch, co ještě nejsou na vlastní doméně (ne, že by jim to ubíralo na čtenosti) – Mlsná kočka. Mlsná kočka je především blog s recepty. Je jich hodně a pochutnáte si. Co víc si přát? ;)

SchnytlikSchnytlik se na počátku roku přestěhovala na svoji vlastní doménu – viz odkaz. A svědčí jí to tam ;) Poslední, vpravdě gurmánská fotoreportáž Amarouny k večeři stojí za to! Doufám, že současná menší frekvence nových článků se časem zase zvýší.

Mánkův rybí restaurantMilan Palička se ve svém Mánkově rybím restaurantu specializuje na ryby, zvláště ty sladkovodní. Což je v takovém národě rybářů, jako jsme my Češi, ideální. I on již má na svém kontě kuchařku (psal jsem o ní zde Milan Palička – Sladkovodní kuchařka).

Alenky Food BlogAlenky food blog je dalším víceméně receptovým blogem. A čím se tedy kvalifikoval do tohoto přehledu? Samozřejmě, že obsahem. Velmi lahodným obsahem!

El SoukPokud máte rádi arabskou kuchyni, pak byste neměli vynechat El Souk, který se na toto kulinářské území specializuje. Autorem je kuchař na volné noze Rachad a jak o sobě sám trvdí – je k pronajmutí. Samozřejmě, že pouze za účelem vaření, kuchtění a nebo třeba kurzu vaření.

iGurmániGurmán zastupuje slovenskou scénu. Ano, vystavuji se tím riziku, že nadpis článku bude označen za klamavý, protože těch česky psaných blogů je tímto v přehledu jen devět, ale snad to přežiji. Pokud mě za to neroztráte na cucky v komentářích pod článkem ;) Za iGurmánem stojí Gabriel, který provozuje i zpřízněné stránky iRecepty.com. Gabriel se také nebojí videa, takže pokud se rádi podíváte na nějaké to kuchařské video, tak zde nebudete zklamáni.

Michal Sänger FoodblogA na závěr přehledu se opět podívejme do Brna (kdo odhalí, který z předchozích blogů je také brněnský, tak dostává automaticky bod do chystané soutěže ;) ) – Michal Sänger foodblog. Je vidět, že je štamgastem restaurace U kastelána, ale jeho blog je zaměřen nejen na jídlo, ale na víno a jiné pitivo.

2 komentáře

  1. Jarda

    Co podle vás chybí portálu http://www.duchna.cz aby tu taky byla?

  2. Petr Slavík

    Jarda: Základním předpokladem by bylo, aby portál existoval v době psaní článku :)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2024 Nová kuchyně

Šablonu vytvořil Anders NorenNahoru ↑