Dítě vítánoRádi chodíte s vaším dítětem mezi lidi, stýkáte se se svými známými, zajdete posedět do příjemné restaurace? A jsme u toho – ty, kde se vykuřuje a obsluha se nevraživě kouká na jakéhokoli návštěvníka pod deset let, nejsou ty pravé pro posezení s dětmi. Ale jak je najít? Projekt babyweb.cz se pokouší o nápravu.

Dítě vítánoTy restaurace, které jsou připraveny na návštěvy rodičů s malými dětmi budou podle projektu označeni samolepkou “Dítě vítáno”, jejíž vzhled vidíte vedle textu. Návštěvníci tak budou mít jistotu, že podnik nabízí nabídku rozšířenou o dětské menu, vstřícný a pozorný personál, kterému nevadí například ohřívání jídla či kočárek zaparkovaný u stolu. Chybět by nemělo ani místo na přebalování či hrací koutek. Ideál pro rodiče, že?

Seznam těchto podniků je k dispozici na stránce Babyweb.cz a postupně se rozšiřuje. O zařazení restaurace do této databáze rozhodují sami návštěvníci. Jakmile se sejde dostatečný počet jejich doporučení, podnik se v ní objeví.

A člověk pak aspoň nenarazí nepřipravený na podobnou zkušenost, jakou musely absolvovat maminky s dětmi v podniku Café Blended v Brně.