Smažené brambory, listový špenát a krůtí prsaPro většinu z nás pracujících je víkend tím časem, kdy si najdeme čas na vaření a užívání si v kuchyni. Tedy, pokud máme rádi jídlo – a to my máme, že? ;) Tento recept jsem vyzkoušel o právě uplynulém víkendu. Je sice trochu náročnější na koordinaci a jako klasickému muži mi samozřejmě dělalo problémy pracovat na třech věcech současně, ale nakonec se to povedlo a výsledek stál za to.

Ingredience:
8 středně velkých brambor
50 g sádla
3 krůtí prsa
200g listového mraženého špenátu (pokud máte, použijte čerstvý, který nejprve lehce spaříte)
1 stroužek česneku
0,5 šálku smetany
olivový olej
estragon
sůl

Smažené brambory, listový špenát a krůtí prsaPostup:
Brambory oloupeme a opláchneme. Na pánvi dáme rozpustit sádlo a pak přidáme brambory. Pečeme cca 15 minut, dokud nejsou brambory měkké a opečené.

Mražený špenát uvaříme dle návodu (většinou stačí cca 5 minut vařit v osolené vodě). Na oleji lehce osmahneme nakrájený stroužek česneku. Následně přidáme uvařený a odkapaný špenát a povaříme. Jakmile se odpaří zbylá voda, přidáme smetanu a za stálého míchání počkáme, dokud se také částěčně neodpaří.

Mezitím očištěná krůtí prsa posypeme trochou estragonu a dáme péct na pánev s rozehřátým olivovým olejem. Pečeme z obou stran cca 8 minut.

V ideálním případě bychom měli mít hotové všechno najednou. Stačí tedy jen přendat na talíř a podávat. Se sklenkou pořádně vychlazeného piva ;)