Nová kuchyně

váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Opečené brambory, listový špenát a krůtí prsa s estragonem

14.06.2010 · Žádný komentář · Moje recepty

Smažené brambory, listový špenát a krůtí prsaPro většinu z nás pracujících je víkend tím časem, kdy si najdeme čas na vaření a užívání si v kuchyni. Tedy, pokud máme rádi jídlo – a to my máme, že? ;) Tento recept jsem vyzkoušel o právě uplynulém víkendu. Je sice trochu náročnější na koordinaci a jako klasickému muži mi samozřejmě dělalo problémy pracovat na třech věcech současně, ale nakonec se to povedlo a výsledek stál za to.


 Powered by Max Banner Ads 

Ingredience:
8 středně velkých brambor
50 g sádla
3 krůtí prsa
200g listového mraženého špenátu (pokud máte, použijte čerstvý, který nejprve lehce spaříte)
1 stroužek česneku
0,5 šálku smetany
olivový olej
estragon
sůl

Smažené brambory, listový špenát a krůtí prsaPostup:
Brambory oloupeme a opláchneme. Na pánvi dáme rozpustit sádlo a pak přidáme brambory. Pečeme cca 15 minut, dokud nejsou brambory měkké a opečené.

Mražený špenát uvaříme dle návodu (většinou stačí cca 5 minut vařit v osolené vodě). Na oleji lehce osmahneme nakrájený stroužek česneku. Následně přidáme uvařený a odkapaný špenát a povaříme. Jakmile se odpaří zbylá voda, přidáme smetanu a za stálého míchání počkáme, dokud se také částěčně neodpaří.

Mezitím očištěná krůtí prsa posypeme trochou estragonu a dáme péct na pánev s rozehřátým olivovým olejem. Pečeme z obou stran cca 8 minut.

V ideálním případě bychom měli mít hotové všechno najednou. Stačí tedy jen přendat na talíř a podávat. Se sklenkou pořádně vychlazeného piva ;)

Tagy: ··


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist