Pokud patříte mezi ty, kteří si rádi vychutnají nejen hlavní jídlo, ale i jemná rozehřátí před a nebo sladké tečky po dobrém jídle, tak je přímo pro vás určena kuchařka z nakladatelství IKAR s názvem Předkrmy a dezerty. Pojďme do ní společně nakouknout.

Kuchařka Předkrmy a dezerty obsahuje zhruba 90 receptů z nejrůznějších ingrediencí. Nejenže uvaříte z běžně dostupných potravin, ale budete také mít příležitost použít záležitosti, které nejsou úplně běžnou součástí naší kuchyně.

Kniha začíná zostra a hned úvodní recepty na předkrmy jako Provensálské crostini nebo Minipanini vás nalákají. V podobném duchu však kniha pokračuje dál a v nastoleném tempu nepolevuje až do závěrečných stránek.

Záležitosti jako Niceský salát, Sýrový koláč s houbami, Cuketové závitky, Vaječná omeleta plněná lososem nebo Bavarois vás nenechají v klidu. A schválně, všimli jste si, že jsem předchozí větou i vyřešil svůj oblíbený seznam pěti receptů, které určitě zkusím? ;)

Abych se ale vrátil k samotné knize, tak ta je rozdělena do těchto částí:
Nápoje
Rychlé předkrmy
Rychlé dezerty s čokoládou
Studené předkrmy lehké a vytříbené
Teplé předkrmy pro potěšení
Svůdné dezerty

Jak je vidět, s názvy kapitol si překladatel (ano, jedná se o překlad zahraničního vydání) vyhrál. Ani se mu nedivím ;)

Jako obvykle je každý recept doprázen fotografií a někdy se najde místo i na více fotek najednou. Což je jen dobře. I oči se chtějí najíst.

Co říci závěrem?

Předkrmy a dezerty se také velmi hodí pro ty z vás, kteří rádi pořádáte párty nebo vítáte hosty, které pak poctíte nějakou tou lahůdkou. S recepty z této knihy nezklamate – ba naopak, určitě se posunute výše na žebříčku hostitelů :)

Předkrmy a dezerty
Autorka: Gabriele Gugetzerová
Nakladatel: Ikar
Počet stran: 128
Vazba: Vázaná
Formát, hmotnost: 172 × 207 mm, 398 g
Běžná cena: 199,- Kč (na Knižním webu za 189,- Kč)