Váš portál do světa gastronomie

Polévka z červené čočky

Červená čočkaČočkovou polévku z klasické hnědé čočky si asi nemusíme dlouze představovat. Tu viděl a ochutnal každý. Ale co třeba polévka z červené čočky? Červená čočka je velmi rychle připravená a má jinou chuť než klasická čočka. Kromě toho nenadýmá! Což se také někdy hodí, ne? ;) Ale teď už pojďme vařit.

Polévka z červené čočkyIngredience:
250 g červené čočky
800 ml vody
1 cibule
3 brambory
1 mrkev
zeleninový bujon
2 lžíce smetany
sůl
pepř
olivový olej

Postup:
Jemně nakrájenou cibulku zpěníme na oleji. Přidáme čočku a krátce podusíme. Pak přilijeme vodu, přidáme kostku zeleninového bujonu a na kostky nakrájené brambory a mrkev. Zhruba 15 minut vaříme.

Jakmile obsah hrnce začne houstnout, tak sundáme z plotny a ponorným mixerem rozmixujeme. Když zůstanou občas v polévce větší kousky, tak to nevadí. Přidáme smetanu, sůl a pepř. Zamícháme a můžeme podávat. Třeba s bílým chlebem.

10 komentářů

  1. Papaja

    Miluji červenou čočku. Nejčastěji ji využívám k zahuštění čočky zelené. Je fajn, že už nám nastalo to správné “polévkové období” :-)))
    P.

  2. Petr Slavík

    K zahušťování zelené čočky jsem ji ještě nepoužil – díky za tip. Přesně tak, polévkové období je tady – jsem rád, že ho nemám sám :) Není nad to se zahřát teplou polévkou ;)

  3. Martina

    Červenou čočku jsem moc neznala, ale po vyzkoušení této polévky se dostane na častější použití .-) Výborná polévka, rychlá a jednoduchá.

  4. Jolana

    Moooc dobrééé:-))

  5. Petr Slavík

    Jolana: Tak to jsem rád, že chutná ;)

  6. Thais

    Dneska vyzkouším :)

  7. Petr Slavík

    Super! Tak pak dejte vědět, jestli chutnalo ;)

  8. Thais

    Nevím proč ale chutnala úplně stejně jako dýňová :D

  9. Petr Slavík

    :) Ono je možné, že to dělají ty brambory, které dělají chuť té polévky (a dýňová brambory obsahuje také). Taky jsem si toho všiml ;) Zkuste nějakou tu bramboru ubrat, pak by se to mohlo projevit na jinačí chuti.

  10. Jana

    Mňamka,dovařeno a snězeno.S opečeným pečivem super!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2024 Nová kuchyně

Šablonu vytvořil Anders NorenNahoru ↑