Váš portál do světa gastronomie

Lahůdkový svět Grosso Food

Lahůdky Grosso foodMáte-li rádi lahůdky italské kuchyně, je obchod Grosso Food přesně tím pravým pro vás. Ať již hledáte sušené šunky, kvalitní olivové oleje nebo vinné octy, čerstvé těstoviny, lanýže, italské cukrovinky, luxusní pálenky grappa nebo vynikající italská vína, zde si jistě vyberete. Od poloviny prosince navíc můžete nakupovat v klidu svého domova na www.grossofood.cz. Samozřejmostí je doprava v Praze zdarma, dárkové koše i certifikáty.

Itálie patří k lahůdkářským velmocím vzhledem k nepřebernému množství úžasných sýrů a uzenin natolik odlišných v jednotlivých krajích, stejně tak díky lanýžům, olivám, naloženým rajčatům nebo lilku, artyčokům a samozřejmě množství rozmanitých olejů. Italská kuchyně skvěle kombinuje jednotlivé ingredience do lahodných pokrmů a vytváří skutečný kulinářský požitek. Slavnou sušenou šunku z Parmy zná celý svět. Ze sýrů nezapomenete na Parmigiano-Reggiano (parmazán), gorgonzolu, mozzarelu, Provolone, Ricottu, Pecorino nebo krém Mascarpone. Z lahůdek připomeňme sušená rajčata, lanýže, nakládané artyčoky, houby, olivy, lilky, kapary, ančovičky, uzeniny běžné i ze zvěřiny a množství sušených mas a salámů jako například bresaola, pancetta, coppa a další. Velmi oblíbený je salám mortadella. Před samotným předkrmem je zvykem podávat na stůl misku s olivovým olejem a balzamikovým octem, do kterého se namáčí bílý chléb. Po jídle je zvykem pití silné kávy, ke které se obvykle objednává sklenička tvrdšího alkoholu, např. tradiční grappa, limoncello nebo sambucca. Všechny tyto lahůdky si můžete nakoupit v Grosso Food.

Italské víno
Itálie patří mezi nejdůležitější evropské producenty vína, které se pěstuje od Sicílie až po severní Itálii. Mezi nejznámější patří například Montepulciano d’Abruzzo, Lambrusco, Barolo, Brunello di Montalcino, Chianti, Prosecco, Nero d’Avola nebo Vino Nobile di Montepulciano. V Grosso Food si můžete zakoupit vynikající vína z oblastí Piemontu, Toskánska, Lacia (kolem Říma), Benátska a Sicílie. Nabízí se i levnější rozlévaná vína.

Těstoviny Grosso FoodTěstoviny
Pasta – oblíbené těstoviny se vyrábí po celé Itálii v nejrůznějších tvarech. Přitom první těstoviny – makaróny, vyrobené z rýžové mouky, přivezl do Evropy benátský cestovatel Marco Polo z východních zemí. V Itálii se začala pasta vyrábět z mouky pšeničné a brzy se stala italským „národním“ pokrmem. Na trhu existuje na 400 druhů, které se od sebe liší tvarem, délkou, povrchem nebo velikostí. Nejznámější jsou spaghetti, macaroni, tagliatelle, linguine, lasagne, penne, caneloni, fusilli, gnocchi, nebo plněné tortellini a ravioli. Do těstovin se někdy přidávají i různé bylinky nebo zelenina, setkáte se ale i s černými těstovinami zbarvenými tekutinou ze sépií. A jaké těstoviny naleznete v Grosso Food? Vybrat si můžete ze značek Barlieri, Filotea, Columbro a ruční domácí těstoviny Mulino s 38% podílem vajec.

Olivový olej Grosso FoodOlivový olej
Olivový olej se začíná přepalovat až při teplotě 210 stupňů Celsia a až do této teploty si zachovává důležité a zdraví prospěšné látky. Pro tepelnou úpravu pokrmů je tak dokonce vhodnější než tuky jako máslo, slunečnicový olej nebo sádlo. Všestranně použitelný je i extra panenský olivový olej, který se hodí pro studenou i teplou kuchyni. Kvalita se liší podle způsobu získávání oleje a chuť dle odrůd oliv. Panenské olivové oleje se lisují výhradně mechanicky, bez použití chemie. Obsahují 60–80 proscent mononenasycených mastných kyselin, vitaminy A, D, E, K a přírodní antioxidanty, mj. prospívá srdci, cévám, správně pracuje s cholesterolem, vypíná pokožku a zlepšuje paměť.
V obchodě Grosso Food si můžete zakoupit nejen olivový olej v lahvích, ale také tři druhy rozlévaného extra virgin oleje.

Káva
V Grosso Food se nabízí úžasně lahodná a delikátní káva Goppion. Slavná pražírna kávy se nachází v severoitalském Trevisu, kam se dováží káva z celého světa. Goppion caffe se proslavil díky svému inovativnímu přístupu k výrobě kávy a hlavně kvůli vysoké kvalitě svých káv. V nabídce obchodu Grosso Food najdete různě mletou kávu vakuově balenou, kávu v dárkových plechovkách a samozřejmě zrnkovou kávu. To vše ve směsi nejlepší Arabiky a Robusty. V produktové řadě nechybí ani káva bez kofeinu. Tím nejlepším argumentem je ochutnání v našem obchodě.

Gorgonzola Grosso FoodDelikátní sýry
Itálie dnes nabízí čtyři sta padesát druhů sýrů. Jsou jedním ze základů italské kuchyně. Jsou jejím kořením i chloubou a nedílnou součástí kulinářské tradice každého kraje, města či provincie.
V nabídce Grosso Food proto naleznete sýry od klasického Parmigiano Reggiano až po kozí a ovčí sýry od malých producentů. Najdete zde třeba i sýry, které zrají zabalené do voňavého horského sena. Ochranná známka kvality – známky DOP či DOC chrání sýry před napodobeninami nižší kvality. Výroba sýra s tímto označením podléhá přesným a přísným pravidlům a pro spotřebitele je zárukou kvality. Příkladem je Parmigiano Reggiano, kde je mimo jiné stanoveno, že pokud krávy nejsou na pastvě, mohou se krmit pouze vojtěškou.

Zdroj: tisková zpráva

1 komentář

  1. kamilkak

    Tenhle obchůdek znám. Pořídila jsem tam mamce k vánocům dárkový košík a mamka úplně zapoměla, že napekla nějaké cukroví :-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2024 Nová kuchyně

Šablonu vytvořil Anders NorenNahoru ↑