Váš portál do světa gastronomie

Tvarohový dortík

Tak a máme tu zase něco sladkého. Koukám, že poslední dobou jsem buď na sladkosti nebo na polévky… No nic, hlavně když mi (i vám) chutná ;) Hodně jsem si oblíbil dorty, co se pečou v nízké kruhové formě a tenhle mezi ně patří. Navíc s ním není moc práce a je rychle hotový. Tak jdem na to, ne?

Ingredience:
50 g másla
225 g mouky
225 g cukru
250 g tvarohu
3 žloutky
25 g mletých mandlí
1/2 lžičky skořice
tuk na vymazání formy
špetka soli

Postup:
Změklé máslo dáme do mísy. Prosejeme k němu mouku se solí a rukama vypracujeme těsto. Přidáme trochu vody (cca 125 ml) – ale jen tolik, aby se těsto nelepilo na ruce.

Na pracovní ploše posypané trochou mouky vyválíme z těsta tenkou placku a vyložíme tukem vymazanou kruhovou dortovou formu o průměru zhruba 20 cm. Zahřejeme troubu na 200 °C.

Náplň připravíme smícháním tvarohu, cukru, mandlí, žloutků a skořice.

Tvarohovou náplň pak rovnoměrně rozetřeme na těsto a dortík pečeme cca 20 minut v troubě. Necháme vychladnout a podáváme.

4 komentáře

  1. blondie

    Díky za inspiraci!

  2. Zuzka

    Na mě je tam možná trochu moc cukru. Zkusím ho udělat, jen ten cukr uberu, aby to nebylo zas až tak moc sladké. Což teď po Vánocích není ono :-)

  3. kamilkak

    Zuzko: Toho cukru není moc, neubírej.

  4. vilemina

    Jasně, těsto slazené není. Chce to zkusit dle vlastní chuti.Pro mě je v něm spíš málo másla – vždyť tohle křehké se dělá i s větším podílem másla než mouky…ale zas to bude dietnější, no.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2024 Nová kuchyně

Šablonu vytvořil Anders NorenNahoru ↑