Nová kuchyně

Váš portál do světa gastronomie

Jahodový dezert s mascarpone

Jahodový dezert s mascarponeTaky si těžko představujete neděli bez dezertu? Jelikož je kolem nás teď spousta jahod, tak na ně dojde čas i v dnešní receptu. Co byste řekli na rychlý a jednoduchý jahodový dezert s mascarpone, po kterém se budou všichni olizovat až za ušima?

Jahodový dezert s mascarponeIngredience:
400 g jahod
150 g krupicového cukru
500 g mascarpone
250 ml smetany ke šlehání
100 ml sherry

Postup:
Sherry a zhruba 50 g cukru vložíme do hrnce a svaříme. Sundáme z plotny, vmícháme nakrájené jahody a celé promícháme.

Mascarpone vyšleháme spolu s zbytkem cukru. Pak přidáme do tuha vyšlehanou smetanu a všechno dobře promícháme.

Pak začneme vrstvit do poháru. Nejprve bílou vrstvu, pak červenou a tak střídáme. Poslední vrstva vám musí vyjít bílá.

A je hotovo!

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!

2 Comments

  1. Co je to cherry? To má být sherry nebo co?

  2. Petr Slavík

    17. 7. 2011 at 18:50

    Naďa: Samozřejmě, že to má být sherry. Omlouvám se za zmatení se ;)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2019 Nová kuchyně

Theme by Anders NorenUp ↑