Váš portál do světa gastronomie

Základní recept na chleba z domácí pekárny

Domácí chlébPřed časem jsme si domů pořídili domácí pekárnu. Mělo to dva důvody. Jednak cena pečiva v obchodech roste a kdo vi, co do něj dávají a jednak jsme si chtěli zkoušet chleba podle vlastních chutí. A musím říct, že od té doby je u nás pekárna v plném provozu. Pro sousedy zatím nepečeme a ani to neplánujeme :) S radostí totiž stačíme sníst produkty z domácí pekárny sami.

Domácí chlébJe třeba říct, že pečení v domácí pekárně není nějaká kuchařská věda. Jde v podstatě jen o to dodržet správný poměr ingrediencí a zapnout správný program.

Na druhou stranu – takový chleba v obchodě nekoupíte. Můžete si totiž následující základní recept upravovat podle libosti a chleba zpestřit třeba bylinkami, kozím sýrem, cibulí, česnekem… Fantazii se meze nekladou.

Budu rád, když se v diskuzi pod článkem pochlubíte svými recepty na chléb z domácí pekárny! Tak schválně, kdo z vás bude první? ;)

Domácí chlébIngredience:
350 ml vody
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce sušeného mléka
2 lžíce cukru
2 lžičky soli
600 g polohrubé mouky
1,5 lžičky sušeného droždí

Postup:
Do pekárny dáme postupně vodu, olej, sul, cukr, sušené mléko, mouku. Na konec přidáme droždí a dbáme na to, aby nepřišlo do přímého styku s tekutinami.

Zapneme příslušný program v domácí pekárně a za cca 3 hodinky je hotovo.

1 komentář

  1. Radka

    Ahoj, parádní stránky, hlavně domácí zmrzlina nemá chybu :-)

    Náš nejlepší chléb z domácí pekárny :
    250ml kefíru (zakysaného mléka, kyšky apod.)
    150ml vody
    400g hl. mouky
    220g pšeničné chlebové mouky
    200g žitné chlebové mouky
    trošku cukru
    1/3 kostky droždí
    3 kávové lžičky soli

    DOBROU CHUŤ !

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2024 Nová kuchyně

Šablonu vytvořil Anders NorenNahoru ↑