Nová kuchyně

Váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Zeleninové biryani

15.09.2011 · Žádný komentář · Moje recepty

Zeleninové biryaniBiryani je indické jídlo, jehož základem je rýže a koření a ke kterým se přidává maso, ryby, vejce či zelenina. Z toho vyplývá ze biryani může mít mnoho variant a my si dnes představíme tu zeleninovou, bezmasou. Tedy vhodnou i pro vegetariány.

Zeleninové biryaniIngredience:
350 g rýže basmati
1 velká mrkev, nakrájená na kolečka
2 brambory, oloupané a nakrájené na kousky
1/2 květáku nakrájená na kousky
3 lžíce rostlinného oleje
1 červená paprika nakrájená na kousky
1 zelená paprika nakrájená na kousky
1 červená cibule nakrájená na kostičky
1 cuketa, nakrájená na kousky
1 lžička kurkumy
1 lžička mletého sladkého chili
2 lžičky mletého koriandru
2 lžičky kari
1 lžička římského kmínu
150 ml rostlinného vývaru

Zeleninové biryaniPostup:
Do velkého hrnce s vařící vodou nasypeme rýži a necháme ji vařit doměkka, přibližně 13 minut. Slijeme a dáme stranou.

Ve velkém hrnci s vařící vodou vaříme 5 minut mrkev a brambory – téměř doměkka. Přidáme květák a vše uvaříme doměkka. Pak slijeme vodu.

Ve velké pánvi rozehřejeme olej a při střední teplotě doměkka podusíme cibulku. Přidáme červenou a zelenou papriku a cuketu a za občasného míchání dusíme 5 minut.

Přidáme vařenou zeleninu, přimícháme kurkumu, chili, koriandr, kari a římský kmín. Smažíme ještě 5 minut a potom vmícháme vývar. Troubu předhřejeme na 180°C.

Polovinu řýže přendáme do zapékací misky, na ni rozložíme zeleninovou směs a tu překryjeme druhou polovinou rýže. Misku dáme do trouby na 3O minut péct.

Tagy: ···


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist